Vigyázat: ezek a ruhák fulladásveszélyesek a babád számára!

Nem mindegy miben van, vannak kockázatot növelő darabok!

Nem is gondolnád, mekkora károkat tud okozni egy nem megfelelően választott ruhadarab.

Akár a gyerek életét is követelheti, erre pedig fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is felhívjuka  figyelmed.

A mintavételezett termékek 86,3 százaléka a Mechanikai és Villamos laboratórium tesztjén megbukott. 

A legtöbb probléma a könnyen leváló díszekkel, strasszokkal volt, de olyan cipőket is találtak a szakemberek, amelyek a nem megfelelő kialakítás miatt károsak lehetnek az egészségre, deformálhatják a gyerekek lábát.

Fontos tehát, hogy ellenőrizzük, hogy a csecsemő- és kisgyermekruhák megfelelnek-e a szabvány biztonságossági előírásainak. Például, hogy a nyak és a derékrészen lévő zsinórok kialakításai megfelelőek-e. 

Mivel a 3 év alatti kisgyermekek még szinte mindent a szájukba vesznek, megkóstolnak, a helytelenül rögzített díszek könnyen leválhatnak, ezért akár fulladást is okozhatnak.

A szakemberek véleménye szerint a gyerekek a ruháikra varrt vagy ragasztott díszítéseket, flittereket, strasszokat, gyöngyöket könnyen leszedhetik, a szájukba vehetik és ezek az apró elemek a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthetnek. 

Komoly veszélyforrás lehet egy gyermekruhán olyan biztosítótű is, amely ki tud nyílni, ebben az esetben a szúrásveszély és a lenyelés kockázatára is nagy. 

Azok balesetveszélyesek is lehetnek, amiken a megengedettnél hosszabb öv van ami könnyen beakadhat viselés közben. Ezzel pedig balesetete okozhat.

Sok lábbeli pedig a könnyen leváló díszítés miatt szintén a fulladásveszély miatt nem biztonságos. 

Mindez nem jelenti azt, hogy a kisgyermekeknek készült ruhákat nem lehet dísszítéssel ellátni. Az az elvárás, hogy ezek az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve. 

Ilyet pedig megfelelő minőségű termék esetén lehet biztosra kijelenteni, érdemes ezeket keresni.

OSZD MEG másokkal is!