Tudtad, hogy az allergiára való hajlam örökölhető?

Mindent az allergiáról: mert nem árt, ha tudsz róla!

Ha a gyermeknek allergiás tünetek jelentkeznek, akkor javasolt nemcsak nála, hanem minden allergiás családtagnál a teljeskörű allergológiai szakorvosi vizsgálatot elvégezni, hogy az aktuális állapotról képet kapjanak, illetve az aktuális, specifikus kezelést megbeszéljék. 

A klasszikus allergiavizsgálatok kiegészítő vizsgálata a molekuláris allergiadiagnosztika. 

Amely nemcsak minden eddiginél pontosabb diagnózist eredményez, de az allergia kezelése is célzottabb, eredményesebbé válhat. 

A beteg kórtörténete, valamint a vizsgálatok eredményeinek tükrében alakul tehát minden esetben a kezelés:

A hagyományos tüneti gyógyszerek mellett/helyett célzottan, a gyógyulást elősegítő, allergén immunterápia javasolható. (Zitának és édesapjának)

A diéták meghatározása pontosabbá válik (ez egyénre szabottan szigorúbbá tehető vagy enyhíthető, mint például Zita édesanyjánál.

Az életveszélyes állapotok kockázata esetén (pl. súlyos ételallergiában) felírható az életmentő adrenalint tartalmazó autóinjektor. 

Az allergiás betegségek (pl. szénanátha, allergiás asztma, ekcéma, ételallergia) kivizsgálása kiegészülhet táplálék intoleranciák (pl. laktóz érzékenység), glutén szenzitivitás kimutatásával és kezelésével.  

Ezt követően folyamatos ellenőrző vizsgálatokkal  a betegek szoros nyomon követése következik, ahol figyelemmel kísérjük a változásokat - azaz a javuló, stagnáló vagy romló tendenciákat.  

A modern laboratóriumi módszereknek köszönhetően előre tudjuk jelezni a gyógyulás ütemét, a további rizikókat, és szükség esetén terápiamódosítást végzünk.

OSZD MEG másokkal is!