Terhesség és asztma? Igen! Megnövelheti az esélyét, vigyázz!

A Harvard Orvosi Egyetem és a Brigham és Női Kórház kutatói meglepő eredményeket mutattak be.

Nem is gondolnád, mennyire sok tényező tudja befolyásolni az egészéged és a baba egészségét a terhesség alatt.

Most egy friss kutatás megdöbbentő eredményeket közölt.

Azt állítják, hogy az asztma és a terhesség alatti stressz kifejezetten kapcsolatban állhat egymással, vagyis van ok-okozati összefüggés.

Az asztma jóval gyakrabban fordul elő az etnikai kisebbségbe tartozók és a szegényebb városiak körében, de ennek okai a nyilvánvaló fizikai tényezők ellenére eddig ismeretlenek voltak. 

A külvárosi, kisebbségbe tartozó nők azonban sokkal nagyobb stressznek vannak kitéve, mint gazdagabb belvárosi társaik, így ez egy lehet a lehetséges magyarázatok közül, akkor is, ha az asztma és a stressz kapcsolata nem teljesen világos. 

Dr. Wright és kollégái 557 családot kértek fel a kutatásban való részvételre. A családtagok mind kérdőíveket töltöttek ki lakóhelyükről, életvitelükről és általános kedélyállapotukról. 

"A citokinek működési mintázata jelentősen különbözött a stresszesebb édesanyák esetében, és ez előre jelezheti a gyermekek esetleges későbbi immunbetegségeit - nyilatkozta Dr. Wright.

A stressz ugyanis úgy tűnik, fokozza a születendő gyermekek allergénekre adott immunválaszait.

vagyis ha stresszelsz, akkor nem csak magaddal szúrsz ki, mert ideges leszel és nyugtalan, de a gyermeked jövőjét is leszúrhatod!

Fő, hogy nyugiban legyél, és stresszmentesen éld meg a terhességed!

OSZD MEG másokkal is!