Szoptatás szilikonmellekkel?

Sok nőben merül fel a kérdés: lehet-e mellimplantátummal szoptatni? Érvek és ellenérvek.

Nagyon sok olyan nő teszi fel a kérdést: vajon szoptathat-e szilikonmellekkel, akiknek mell plasztikájuk volt életük során.

A szakemberek mai álláspontja szerint a válasz: igen. 

Vagyis lehet a szilikon-implantátummal szoptatni. 

Még pedig azért, mert a plasztikai sebészek ezeket a szépészeti beavatkozásokat úgy végzik, hogy a mell mirigyes állománya ne sérüljön. A protézist a műtét során a keblek mirigyes állománya mögé, mélyebbre helyezik, így a műtét után nyugodtan lehet akár szoptatni is.

De figyelem! A szoptatás során a már implantátummal rendelkező mell formája ugyanúgy változhat, mint a „normál” melleké. 

Viszont a szakemberek tapasztalata szerint elkerülhetővé válik a mell szoptatás alatti „deformitása”, ha a szoptatási időszak előtt kiemelik az implantátumot, majd a szoptatás utána ismét visszaültetik.

OSZD MEG másokkal is!