Striák terhesség után? Genetika avagy más hajlam?

Mik is azok valójában azok az úgynevezett striák?! Valóban a genetika a felelős vagy meglehet előzni?!

 Nos íme pár tény a striákról:

 A stria valójában kötőszöveti probléma,mikor nagyobb súlygyarapodás jön létre a kötőszövetek megfeszülnek,és erre a test egyfajta gyulladással válaszol. Így úgynevezett hegszövetek jönnek létre(ezek a csíkok) a bőrön és ezért nem tudnak eltűnni a bőrünkről mivel a hegek maradandó károsulások.

 Nos vajon tényleg  GENETIKA?!

Mindenki találkozott már a striákkal,akár terhesség akar egy akaratlan súlygyarapodás következtében.Sajnos hogy ezeknek a striának nagyon is sok közük van a genetikához,mivel ha valakinek benne van a genetikájában ez a hajlam akkor az biza fog jelentkezni,leghamarabb a terhesség alatt.

Kenhetjük olajjal,krémmel,testápolóval maximum csak a tudatunkban fog javulni,vagy akar kevés esetben talán nagyon keveset csökken a megjelenésük.

 Íme egy tipp hogy  hogyan tudjuk meg,hogy benne van-e  a genetikánkban ,nos ha például a nagymama azok közé tartozik akik hamar ráncosodik akkor bizony nagyobb az esély hogy megjelenjenek a striák a testünkön.De ez persze nem kötelező hogy így legyen, az is lehet hogy se nagymama se anyuka nem volt striás, mi viszont igen,vagy akár fordítva ők igen  mi nem.
 Egyszóval a genetika kiszámíthatatlan.

“Megelőzés”

Azonban jó tudni ha esetleg valaki tudja magáról hogy hajlamos a striákra akkor akar a baba  tervezése előtt kezdjen el sportolni mivel segíthet enyhíteni a kialakulást,vagy van még egy jó hir,ami nem más mint az hogy minden stria kialakulásában van egy átmeneti szakasz,amikor úgy repedezik el  a bőr,hogy még lilás pirosas színű még lehet orvosilag kezelni és esetleg ebben az időszakban eltudják tüntetni de már ha ezt az átmeneti szakaszt elszalasztjuk már nem lehet helyrehozni.

Legyünk optimisták,minden rosszban van valami jó:lehet hogy terhesség alatt “elcsúnyul a testünk és akár striáink is lesznek de a csöppségek,akiket a szívünk alatt hordunk kárpótolni fognak mindenben és mindenért!

Következő cikkemben szintén a terhesség alatt kialakult problémáról fogok írni,kitérve kicsit részletesebben a fertőzésekre,mivel sajnos nagyon sok kismama szégyell erről a problémáról beszélni és remélem fogok tudni,akár egy picit is,segíteni. 

OSZD MEG másokkal is!