Sétára akartok menni a babával? Ezeket érdemes magaddal vinni az első útra!

Kellék kisokos! Mit miért!

Néhány kellék nélkülözhetetlen a séták alkalmával.

Ugyanis az újszülött baba ki van téve az időjárásnak és a hőmérsékleti viszontagságoknak. Ráadásul ilyenkor még a csöppség nagyon sérülékeny és érzékeny is.

Fontos tehát, hogy tudd, mire ügyelj, mit vigyél magaddal egy séta esetén.

Kell, hogy a friss levegőre vidd őt is, de nem mindegy, hogyan!  

Mit érdemes ellenőrizni, mire kell odafigyelni egy iylen séta alkalmával?

A séta alkalmával időről időre ellenőrizd, hogy a baba öltözéke valóban megfelelő-e. Semmi esetre se a baba végtagjait nézd, hiszen az újszülött baba és csecsemő keringése kezdetben még fejletlenebb lehet. A végtagjai éppen ennek megfelelően a legtöbb esetben hidegek.

 Nyúlj be a baba tarkójához, hátához, hogy megtudd, melege van-e, esetleg fázik. Ha azt érzed, a baba tarkótájéka, háta hűvös, hideg, akkor fázik. 

Ha azt tapasztalod, hogy nyirkos, izzadt, arca kipirult, haja nedves, apró piros pöttyök jelentkeznek a bőrén (melegkiütés), esetleg nyugtalan, akkor a picinek melege van.

Hasznos, ha van nálad lábzsák, esőponyva, amelyet eső, hó és szél ellen is könnyedén bevethetsz.

A textilpelenkát árnyékolóként használhatod a napsütés ellen, arra azonban figyelj nyáron nagy melegben, hogy ne takard le teljesen a babakocsit, mert a baba túlmelegedhet és életveszélyes állapotba kerülhet. 

Ma már vannak praktikus árnyékolók babakocsira, melyek használata során a babát levegő is éri, ugyanakkor az erős napsugaraktól megóvja.

Főleg tavasszal és nyáron nagyon sok a bogár, ezért javasolt a szúnyogháló használata, melyet könnyedén a babakocsira rögzíthetsz.  

Mindig legyen nálad egy évszaknak megfelelő plusztakaró, hiszen még nyáron is szükség lehet rá az esti órákban.

A legjobb, ha minél kisebb autó forgalmú, csöndes helyet választasz a sétához. Ha van park vagy liget a közeletekben, mindenképpen elsőbbséget élvezzen a séta helyszíneként.


OSZD MEG másokkal is!