Pillanatok, amik meghatnak, ha gyereked van!

Nagy pillanatok az életben!

1. A legkedvesebb anyuka

„Három éve az óvodai anyáknapi ünnepségen minden édesanya egy rajzot kapott magáról, alatta egy mondattal, hogy a saját gyereke mit talál benne különösen kedvesnek.

A lányom azt mondta, hogy az ő anyukája a legkedvesebb, mert éjjel mindig betakarja. Addig nem is tudtam, hogy fel szokott ébredni, ha éjjel bemegyek hozzá, és betakarom.”

2. Gesztus apa felé

„A fiam a blues műfajt választotta az esszéje témájául. 

Valóban szereti a bluest, de messze nem annyira, mint az apja. Én azonnal átláttam a szitán, hogy ez egy gesztus a férjem felé, de ő addig nem jött rá, amíg fel nem hívtam rá a figyelmét. Egy hónapig minden délután együtt hallgattak zenét, és a férjem beköttette a fiam első komoly esszéjét.”

3. A nagy tesó és a kicsi

„A gyerekeim között tíz év a különbség. Sajnos szoros testvéri kapcsolat nincs köztük, mégis könnyekig hatódtam, amikor a színházban a következő sms-t kaptam, pedig csak arra kértem, hogy melegítse meg neki a vacsoráját: »Adtam neki vacsorát, megfürdettem, és olvastam a Pöttyös Pannit. Már alszik, ne aggódjatok!«”

4. Szeretettel gondoskodás

„Tavaly a férjem megfázott, és azt vettem észre, hogy kétéves kislányom úgy puszilgatja a homlokát, ahogy én szoktam neki, amikor lázas, hogy érezzem, valóban magasabb-e a hőmérséklete. Abban a mozdulatban annyi szeretet volt, hogy egészen túlcsordult a szívem.”

5. Büszke kamasz

Amikor szülőin az osztályfőnök azt meséli, hogy azért ilyen a szalagavató-ruha a lányoknak, mert a fiam bevitte az esküvői fotónkat, hogy mindenki lássa, milyen gyönyörű voltam menyasszonynak, akkor nagyon meghatódtam.

OSZD MEG másokkal is!