Orvosi csoda: együtt hordta ki két nő a közös gyermeküket

Egy leszbikus házaspár, Bliss és Ashleigh Coulter az orvosaikkal együtt történelmet írtak. Ugyanis ők az elsők a világon, akik közösen hordták ki a gyermeküket, így pedig ma már egy egészséges, öt hónapos kisfiú anyukái -írja a New York Post nyomán a Velvet.hu.

A két hölgy már egy ideje vágyott gyerekre, ám fontos volt számukra, hogy mindketten részesei lehessenek a terhességnek. Hosszas kutatás után találtak rá egy texasi orvos házaspárra, Kathy és Kevin Doodyra, akiknek a mesterséges megtermékenyítés a szakterületük, és akik végül segítettek nekik, hogy teljesüljön az álmuk.

Az orvosok mesterséges úton megtermékenyítették Bliss petesejtét, amit aztán egy speciális eszközben beültettek a nő testébe, ami ebben az esetben inkubátorként funkcionált. 

Ez öt napig tartott, ezt követően kivették az eszközt az anyából és a megtermékenyített petesejtet átültették Ashleighbe, így a következő kilenc hónapban benne fejlődött tovább a magzat.

“Mikor megtudtuk, hogy babát várunk, csak arra tudtunk koncentrálni, hogy anyák leszünk. Eszünkbe sem jutott, hogy valami olyat teszünk, amit korábban soha senki” – nyilatkozták a hölgyek a New York Postnak.

Az eljárás pedig valóban hatalmas lépés lehet az azonos nemű pároknak, akik hozzájuk hasonlóan szeretnék mindketten átélni a terhesség élményét, nem is beszélve arról, hogy ettől még inkább közösnek érezhetik a gyermeket. 

Ashleigh elmondása szerint ő például kezdetben félt attól, hogy mivel a DNS-e hiányzik a gyerekből, ezért nem fog elég erős kötődést érezni iránta, ám mivel átélte a terhességet majd a szülést is, ezek a félelmei elmúltak.

OSZD MEG másokkal is!