Nagyobb kutya és a baba: mire vigyázzunk, miért lehet veszélyes?

Ha nem figyelsz, nagyon komoly tragédiába is torkollhat egyetlen perc alatt minden!

ha kutya kerül a gyerekhez, akkor egészségesebben fejlődik, ezt ma már tények bizonyítják, melyeket kutatási eredmények támasztanak alá.

Azonban résen kell lenni, ugyaniss e szeri se száma azoknak a törétnéseknek, melyekkel tele vannak a hírek.

Nem telik el hét, hogy ne számolnának be arról, hogy a pici babát súlyosan megharapta, szétmarcangolta a család kutyája, az a kutya, ami olyan barátságos volt mindig is.

Tudnod kell, hogy a kutya és az ember kapcsolata ilyenkor milyen, és hogy az újszülöttre miként tekintenek a jószágok, hogy elkerüld a bajt.

A gyakorlatbbna nagyon ritkaés nem jellemző, hogy kutya támadjon meg újszülöttet, főleg agresszívebb fajtáknál esetleg, de akkor sem törvényszerűen. iylenkor ugyanis a babát egyszerűen zsákmánynak nézik a nagyobb termetű állatok.

Egy kutyatenyésztő szerint a rosszul tartott, nem törzskönyvezett kutyákkal fordulhatnak elő ilyen szörnyű tragédiák.

Megkérdeztünk egy kutyaszakértőt is a kutyák viselkedésével kapcsolatban. 

A tragikus esemény hátterében többek között az állhat, hogy az utóbbi években divatkutyává váltak a rottweilerek is, a hatalmas túltenyésztés miatt sok törzskönyv nélküli, olcsón eladott kutya került gazdához, mondta el az Indexnek Budai Erika, a Magyar Rottweiler Klub érdi szervezetének elnöke. 

Az érdi EB-Dorádó Kutyakiképző Iskola kiképzője szerint ennek az a hátránya, hogy az ilyen ellenőrizetlenül tenyészett rottweilerek nem esnek át a tenyészszemlén, ahol nem csak a kutya küllemét, de a viselkedését, az idegrendszerét is megvizsgálják.

A kutyákra általában igaz, hogy nem ajánlatos megkötve tartani őket, ez a nagy testű, nagy mozgásigényű rottweilerek esetében fokozottan érvényes. 

Egy rottweilert megfelelő alapterületű, minimum kilenc négyzetméteres kennelben kell tartani ha nem megoldható a szabadon tartása, de akkor is foglalkozni kell vele, sétálni vinni.

OSZD MEG másokkal is!