Mindent a kolosztrumról, előtejről, amit tudnod kell!

A terhesség utolsó harmadában, illetve a szülés után termelődő, kis mennyiségű anyatejet nevezzük előtejnek, illetve kolosztrumnak.
Állagát tekintve sűrűbb, mint az anyatej, színét tekintve sárgás.
Szénhidrátban, fehérjében, antitestekben gazdag. Zsírtartalmuk alacsony (az újszülött gyomra a zsírokat nehezen emészti).
Segíti az újszülött alkalmazkodását a külvilági élethez, miközben tápanyagigényét is fedezi.
Enyhén hashajtó hatása van, ezáltal elősegíti a magzatszurok távozását az újszülött bélrendszeréből, illetve a bilirubin távozását a baba szervezetéből. Segítségévvel megelőzhető az újszülött besárgulása.
Az előtej telepíti a bélrendszerbe a hasznos baktériumokat is, és olyan antitesteket tartalmaz, melyek képes megvédeni a csecsemőt a fertőzésektől élete első napjaiban.
A baba első oltásának is szokták nevezni.
OSZD MEG másokkal is!