Mindent a babahajról, amit eddig nem tudtál!

Fontos, hogy tisztázzunk néhány kérdést.

A puha, legtöbbször fekete színű babahajat a gyermek néhány hónapos korára szép lassan elveszíti, a hajszín és a haj sűrűsége is örökletes. A hajszín nagyban függ a haj sűrűségétől is. 

Ha a családban mindenki vékony szálú hajjal rendelkezik, gyermekünknek sem lesz tömör hajkoronája, inkább finomabb szálú, selymesebb haj várható.

A kislányok haja gyorsabban növekszik, a kisfiúké inkább hátul kezd dúsulni először, a kobakjuk teteje sokáig pihe hajas maradhat. Fiúknál másfél-két éves korra lesz igazán sűrű a haj, lányoknál már 1 éves kor körül.

Örök vita tárgya, hogy a hajvágástól tényleg dúsabbá válik-e egy kisgyermek haja, vagy sem. 

Találkozni lehet olyan anyukával, aki meg van róla győződve, hogy felnőtt nagylánya haja azért puha, mert nem vágta le kiskorában a babahajat. 

De szép számmal akadnak olyan anyukák is, akik szerint azért lett gyermekük haja dús, mert rendszeresen vágatta a kisgyermeke frizuráját. 

A legtöbb fodrász egyetért abban, hogy a hajvágás nem függ össze a későbbi hajdúsulással. Tehát ha zavaró a baba haja, nyugodtan vágjuk le.

A csecsemő haját akkor is meg kell rendszeresen, amikor még nem koszolódik. A baba hajmosásakor ugyanis nem a haját mossuk meg, hanem a fejét. 

A fejbőr az, ami koszolódhat: 

a kiságyban fekve megizzad, szopizáskor ráfolyik az anyatej, lebukja. A fejbőr tisztítását emellett puha babakefével is elősegíthetjük. 

A mindennapi hajmosást követően bőven elég áttörölgetni törölközővel.

OSZD MEG másokkal is!