Megdöbbentő? A kevesebb játék kiegyensúlyozottabb gyerekeket eredményez?

Játékok a padlón a nappaliban, a fürdőben, a konyhában, az ágy és a kanapé alatt, a polcokon, a kocsimban, beszorulva az ülés alá, sőt, múltkor a gyerekek szobájának ajtókeretébe bepaszírozva találtam egy apró figurát.

Egyáltalán hogy került az oda?!

Néha legszívesebben végig mennék egy hatalmas kukás zsákkal a lakáson és mindent (vagy legalábbis a cuccok felét) kidobnék!

 Hiszen egy csomóval alig játszanak, meg merem kockáztatni, hogy én többet „játszok” (azaz rendezgetem őket) azokkal a legó kockákkal a nappali közepén… 

Akkor mégis hogy kerültek már megint oda, amikor tegnap pakoltam el őket a helyükre!? Arról nem is beszélve, hogy mennyi gondot okoznak, mennyire balesetveszélyesek.

Belegondoltál már abba, hogy mennyi időt töltesz azzal, hogy a lurkóid játékaival foglalkozol? Elmosod, elpakolod, rendezgeted, újra és újra… 

Ettől se te, sem ők nem lesznek boldogabbak.

Aa szelektálás nálunk egy jó lecke volt ugyanakkor arra is, hogy sokkal jobban megbecsüljék az így megmaradt néhány holmit.

Azóta ugyanezt az elvet követem a saját, „felnőtt” cuccainkkal is, és szépen lassan az örökös, mardosó bűntudat is megszűnik, amit azért éreztem, mert állandóan „fut a lakás”: 

Hiszen kevesebb holmit könnyebbe rendben tartani! Próbáld ki te is!

OSZD MEG másokkal is!