Maszat, gyerekek és ételfoltok! A tapasztalat teszi az anyukát!

Senkinek nem meglepő a kijelentés, miszerint a kisbabák és kisgyermekek rendszeresen maszatolnak össze mindent, így az anyukák hosszú ideig minden nap takaríthatnak a kicsik után. 

A lényeg, hogy ne aggódjunk ezek miatt, inkább fogadjuk el, hogy megküzdeni a maszattal és a foltokkal a szülői teendők elkerülhetetlen velejárója.

Már az első hetekben meglepődve szembesülhetünk azzal, hogy egy kisbaba mennyi szennyest produkál. A szivárgó pelusok, az etetés során melléfolyt tej vagy tápszer rengeteg mosnivalót eredményez.

Ételfoltok

Amikor hathónapos kora körül a baba elkezdi a szilárd táplálékra történő átállást, akkor a bébiételek további gyümölcs- és zöldségpüré foltokkal bővítik a repertoárt: a kicsik fokozatosan sajátítják el a motoros készségeket, ami egyben annyit jelent, hogy időbe telik, mire elsajátítják az evőeszközök megfelelő használatát; s addig is a kezüket használják az étkezésekhez.

 A kukoricával való játék, vagy a banán szétnyomása az ujjacskáik között kiváló módja annak, hogy megismerkedjenek a különböző állagokkal még akkor is, ha ez némi maszatolással jár!

Bilire szoktatás

A kicsik bilire szoktatása két- és hároméves koruk között történik, s várhatóan jó néhány folttal örökíti meg majd az eseményt a ruhákon, a kanapén vagy a szőnyegen. 

Itt is fontos észben tartanunk, hogy gyermekünk egy olyan elkerülhetetlen életszakaszon megy most keresztül, ami nem tart sokáig. A lényeg, hogy a „baleseteket” amilyen gyorsan csak lehet, kezeljük.

Küzdelem a foltok ellen

Fontos, hogy a mosáshoz olyan mosószert használjunk, amely hatékonyan bánik el a makacs szennyeződésekkel, ugyanakkor gyengéd formuláját kifejezetten a babák finom bőréhez tervezték. Az új Ariel Baby egy olyan innovatív, kímélő mosószer, amely ragyogóan tisztává és pihe-puhává varázsolja a babák bőrével érintkező ruhákat.

Klinikai tesztek igazolják, hogy az Ariel Baby olyan kíméletes a bőrhöz, mintha csak vízzel mosnánk a ruhákat. A legkiválóbb eredmény érdekében öntsünk kevés mosószert a foltra, majd az előkezelő kupak piros részével oszlassuk el a folton, míg a fehér részével dörzsöljük bele a mosószert.

 Ezt követően öntsünk mosószert az előkezelő kupakba, amelyet közvetlenül helyezzünk a mosógép dobjába, hogy a varázslatos Ariel hatóanyagok azonnal munkához láthassanak.

OSZD MEG másokkal is!