Kedves Anya! TE szereted önmagad?

Fontos kérdésről lesz szó. Olyan dologról, amit magunknak sem vallunk be.

Néhány nagyon őszinte gondolat egy valódi anyuka "tollából":

"Kit érdekel, hogy nézel ki, hisz ott a három gyönyörű gyereked!"

Szóval kötelező szeretnem a tükörből visszaköszönő lógó mellű/kötényhasú/visszeres lábú/striás - nem kívánt törlendő - nőt, önmagamat, az összes rombolással, amit a terhesség és az azt követő év okozott, csak azért, mert ott az a három szép gyerek? 

Te elfogadod magad? Továbbmegyek, szereted magad? Ugyanúgy képes vagy egy bugyiban végigsasszézni a lakásban a férjed jelenlétében,mint korábban? Égve lehet hagyni a villanyt?

Azt hiszem, az elégedetlenségi listát a mell és a has vezeti. De ott van még a csípő, a visszerek, a bőrelváltozások és bónusznak a láb deformálódása.

A mellek ugyan a terhesség és a szoptatás alatt sokak örömére kikerekednek, feszesek lesznek, de a szoptatás befejezésével, pláne, ha több gyereket szoptattál nem feltétlenül hasonlítanak régi önmagukra. 

A mell növekedésekor a bőr megnyúlik és elvékonyodik, ami a végén, a mirigyállomány csökkenésével megspékelve sajnos puha, lógó ciciket eredményezhet. Némi optikai tuning remélhető a mellizmok erősítésével, de azért ne legyenek illúzióid.

A visszér nem csak csúnya, de fájhat és veszélyes is lehet, amennyiben a terhesség után nem húzódik vissza. Gyakori probléma, nemcsak a terhesség alatt, a trombózis és visszérgyulladás.

Van, akit az újonnan megjelenő futószemölcsök, anyajegyek és májfoltok kergetnek az őrületbe.

És akkor még nem is voltam kozmetikai vagy sebészeti beavatkozásokon, amit egyáltalán nem ellenzek. Sőt! Ha nem félnék a műtét utáni napoktól, hetektől, talán már túl is lennék rajta. 

Látva, hogy hogyan alakul át a nők teste, bátran mondom, hogy nem unatkozó, pink műkörmös nyafogás, ha valaki új melleket vagy hasat szeretne.

Nekem nem arról szól, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, hanem arról, hogy a számomra hatalmas problémát jelentő testrészeim állapotát reálisan lássam.

OSZD MEG másokkal is!