ILYEN egy igazi újszülött: ezt feltétlen olvasd el, ha még nem szülted meg a babád, és már nagyon kíváncsi vagy!

Ilyen lesz először kézbe venni, fogni!

A pici baba teste egészen más, még mikor pár napos, mint amiylen később lesz.

Ez azért is így van, mert ha belegondolunk, akkor a baba teste az egyik leggyorsabban változó test a világon. Elképesztő ütemben képes változni, gyarapodni és nőni.

Ezért lehet, hogy elsőre furcsa lesz a saját babádatz tapintani, látni, érezni.

De adunk egy kis ízelítőt... :)

Mókás látvány bizony, de egyes kisbabáknak a tenyerén, talpán, homlokán, fülén, vállán pihés szőrök vannak. Természetes dolog, védő szerepet játszottak a méhben. 

Nem kell elkönyvelni, hogy szőrös gyermekünk született, ezek szépen majd kikopnak.

A bőr az első napokban lehet nagyon száraz és hámló, de rövid idő alatt ez is rendbe fog jönni. Olajos kenegetésen kívül különösebb kezelést nem is igényelnek.

Tapasztalhatjuk, hogy az orr részen fehér foltokat látunk, amelyek már másnap, de legkésőbb a születés hetében elmúlnak. Az, hogy egy kicsit véres a baba teste, az is normális velejárója a születésnek, nyilván nem a baba vérzik, hanem ezek a szülőcsatorna áthaladásának következtében kerülnek a testére.

Úgynevezett mongol foltokat is felfedezhetünk a kicsi bőrén, ezek sötétbarna, fekete pöttyök, de a gyermek 5 éves koráig halványodhatnak. 

Vörös foltok a szemhéjak, orr, homlok és nyak hátsó részén jelenhetnek meg, ezek síráskor erősebben kivörösödhetnek, de többnyire a gyermek két éves koráig elmúlnak.

Amikor a kisbaba kibújik az édesanyjából, minden esetben fehér, csúszós bevonat borítja a testét. 

Ez a magzatmáz, ami az anyaméhben megvédte őt a magzatvíztől, ami már a baba első fürdetésénél többnyire távozik, de ha teljes mértékben nem, akkor azt a következő napokban majd szépen elnyeli a baba bőre.

A magzatmáz alatt nem fogunk egyből szép piros kis bőrt látni, hanem teljesen természetes, hogy kékes-rózsaszínes lesz.

OSZD MEG másokkal is!