Így vészeld át megfelelően a fogzást: ne legyen álmatlan éjszakátok!

A csecsemők fejlődésének egyik legfontosabb szakasza a fogzás, amely önmagában is nagy felfordulást okozhat a pici mindennapjaiban. 

A tejfogak áttörése hat hónapos kor körül kezdődik, persze könnyen előfordulhat, hogy már születéskor is jelen van 1-2 alsó fog. Elhúzódó fogzás esetén pedig jóval a hat hónapos kor után jelennek meg az első fogacskák; hároméves korig összesen húsz bújik ki.

A legtöbb csecsemőnél a fogzáshoz enyhe tünetek, étvágytalanság, a széklet állagának megváltozása, vagy éppen hőemelkedés társulhat. 

Viszont fontos tudni, hogy magas láz esetén másra kell gondolni, és tanácsos mihamarabb szakemberhez fordulni. Dea fájdalmat, illetve a nyűgösséget hogyan csillapíthatjuk?

Sok babánál előfordul, hogy ebben az időszakban megváltozik a széklet összetétele és az arra hajlamos gyermekeknél megjelennek a pelenkakiütések.

„Az érzékeny bababőr minden változásra reagál.Ilyenkor fontos, hogy fürdetés után ne dörzsöljük a nedves bőrt, inkább puha kendővel itassuk fel a folyadékot, majd hagyjuk a babapopsit teljesen megszáradni 

– javasolta a doktor úr.

Ilyenkor fontos, hogy pelenkacsere után legalább 10-15 percig hagyjuk a megszárított bőrt fedetlenül.

A babapopsi kipirosodásának megelőzésére alkalmazzuk a Sudocremcare&protect kenőcsöt*, amely a komponensei révén védőréteget képez, táplálja a bőrt és megóv a fertőzésektől.

OSZD MEG másokkal is!