Így tanulnak mozogni a babák!

Minden, amit fontos, hogy megérts a tanulási folyamattal kapcsolatban! 

A kilenc hónapos babák állandóan mozgásban vannak.

 És minden kéznél lévő dolgot fel fognak használni arra, hogy elérjék céljaikat. Legyen az egy csörgő, amivel elő lehet kotorni a kanapé alá gurult labdát, vagy kisautójának megtolása és az utána mászás, kisgyermekünk nem hagyna ki semmilyen trükköt.

 Mindent fel akar fedezni és kész mindennel megpróbálkozni. Határozottan eljött az ideje, hogy éberebben figyeljük, merre is jár éppen. 

Az utolsó két hónapban babánk késztetése, hogy függőleges helyzetbe hozza magát és helyet változtasson, egyre erősebb lett. 

Míg ezeket az új készségeit tökéletesíti, elképzelhető, hogy kicsit szétszórtabb lesz és kevésbé lesz képes korábban már tökéletesre fejlesztett készségeit gyakorolni, mint pl. a saját kezű evést vagy az éjszaka átalvását. Ne essünk kétségbe, ezek az átmeneti visszaesések azért következnek be, mert annyira erősen dolgozik új helyváltoztató készségeinek kifejlesztésén. 

A következő mintegy egy hónapban gyermekünk a közlekedésre fog koncentrálni – mászva, popsiján csúszva vagy a bútorok mentén cirkálva – és lehetséges, hogy emiatt egyes készségeiben (mint például a saját kezű evés vagy az éjszaka átalvása) visszaesést tapasztalunk. 

De ne aggódjunk, ez csak a helyváltoztatás készségének megszerzésével együtt járó teljes lelkesedés és erőfeszítések okozta átmeneti visszaesés. 

OSZD MEG másokkal is!