Így szoptathatsz minél hosszabb ideig: a helyes technika, amit minden újdonsült anyukának tudnia kellene!

Mutatunk néhány zseniális technikát!

A bölcsőtartás a klasszikus szoptatási pozíció. Ülj le kényelmesen, hátadat támaszd meg jól. Lábadat felteheted egy kis székre. Lazíts, ne légy merev, feszes. 

Fektesd a babát az öledbe, magaddal szembe.

 Szükség esetén a baba alá tegyél párnát, fontos, hogy ne kelljen hajolnod, ne feszüljenek a hátizmaid. 

Támaszd a baba fejét az alkarodra úgy, hogy a szája egy magasságban legyen a mellbimbóval és közben lehetőségetek legyen a szemkontaktusra. Gyermeked pocakja forduljon a hasad felé, testetek simuljon egymáshoz. 

Fogd meg a melledet C fogással (hüvelykujjad felül van, a többi ujjad a mell alatt a bimbóudvar mögött). 

Érintsd meg mellbimbóddal a baba alsó ajkát és várd meg azt a pillanatot, amikor nagyra nyitja a száját, mintha ásítana, és ekkor egy mozdulattal húzd magadhoz, a melledre a babát.

Különösen kis súlyú babák esetén ajánlott. a kerteszttartással szoptzatás.

 A kereszttartás során úgy tartod gyermekedet, mint a hónaljtartás esetében, csak az ellentétes oldali melledből eteted. Helyezd a babát a hónaljad alá, alkaroddal támaszd meg a testét, kezeddel tartsd a fejét.

 Fogd meg a másik oldalon lévő melledet C fogással (hüvelykujjad felül van, a többi ujjad a mell alatt a bimbóudvar mögött). 

Érintsd meg mellbimbóddal a baba alsó ajkát és várd meg azt a pillanatot, amikor nagyra nyitja a száját, mintha ásítana, és ekkor egy mozdulattal húzd magadhoz, a melledre a babát.

A császármetszés utáni szoptatás is egy lehetséges opció, amiről érdemes mindenkinek tudnia.

Ez nem csak császármetszás után, hanem akkor is jó lehet, ha csak nagyon fáradt lennél!

Feküdj az oldaladra, fejed alá tegyél egy párnát. Helyezd a babát magaddal szembe, testeddel párhuzamosan. A baba szintén az oldalán feküdjön, fejét fordítsa a melled felé. (A háta mögé tett összecsavart törölköző megakadályozza, hogy a hátára forduljon.) 

A szája a mellbimbóddal egy magasságban legyen. Az alkarod legyen a baba háta mögött, így a megfelelő pillanatban egy mozdulattal a mellre húzhatod. 

OSZD MEG másokkal is!