Így merj csalni újdonsült anyukaként! Újszülött gondozási trükkök, kiskapuk!

Ezekkel te lehetsz a nap anyukája!

1. Body kontra kaki

Szinte az összes újszülött, vagy kisbaba body-nak ilyen, "boríték" válla van. Elsőre azt hihetjük, csak a különböző fejméret, illetve a kényelmesebb le- és felvétel miatt, ám van egy másik, igen hasznos funkciója is. 

Ha a baba egy komoly adagot rak a pelusba, ami gyakorlatilag beteríti a ruhájának nagy részét is, nos ilyenkor jön jól ez a trükk. Nem kell manőverezve leoperálni a csecsemőről a kakis bodyt, egyszerűen csak - a szétnyithatós vállaknak köszönhetően -, le lehet róla húzni!

2. Csecsemő hasfájás

Sokszor az újszülött baba evés közben levegőt is nyel, ami később a pocakjában fájdalmat okoz. Ha magától nem megy, itt egy egyszerű tipp, hogy sikerüljön a puki.

Fektesd a babát a hátára. Majd mozgasd a jobb karját és bal lábát egymás felé, mintha a jobb könyökét és a bal térdét össze akarnád érinteni - ugyanez mehet az ellenkező kéz-láb párral is. Addig csináld, amíg ki nem jön, a nem odavaló levegő.

3. Napi rutin kialakítása

Már az első héttől kezd el kialakítani az újszülött napi rutinját. Pelenkázás- Etetés- Büfiztetés- (ha kell ismét pelenkázás)- Ébrenlét- Alvás. Kezd el felírni, hogy mikor - kb. mennyit - evett -, mikor volt tele a pelus, mennyi időt töltött ébren "aktívan"... ez alapján tudod beállítani, meghatározni a pici napi rutinját. 

Ez megnyugtatja őt is - mivel tudja, hogy miután, mi jön - téged is, és ad a közös életeteknek egyfajta keretet, rendszert. Ha elmentek valahová, vagy vendégek vannak nálatok, ez a rutin akkor se boruljon.

4. A szuper büfi- trükk

Az etetést követően mindenképp meg kell büfiztetni az újszülöttet - ezzel többnyire elkerülhető az előzőekben már említett hasfájás is. 

Ám sokszor épp a cicin alszik el, az újdonsült szülők pedig élvezik a nyugalmat, így nem akarják a hát ütögetésével felébreszteni a csecsemőt. Ez teljesen érthető! Mondunk egy remek megoldást erre;

Lassan tedd a válladra - normál büfiztető pózba -, majd kezd el a háta közepétől felfelé simogatni. Szuper módszer! Pár simi után garantált a jóleső büfi, és közben az újszülött pici sem ébred fel.

OSZD MEG másokkal is!