Így ismertesd meg a babával a világot, tárd ki a lehetőségeket!

A nagy felfedezés indul!

em tudjuk elégszer ismételni: gyermekednek nagyjából három hónapra van szüksége ahhoz, hogy megszokja a méhen kívüli életet. Az pedig, hogy a szülők megismerjék gyermeküket, szintén körülbelül ennyi időt vesz igénybe. 

Rendszerint ez az időszak sok-sok meghitt, összebújós ücsörgéssel jár. 

Ezért az első három hónapban jó, ha nem fogadtok túl sok látogatót (ha pedig már ott vannak, segítsenek rajtad: például készíthetnek neked egy finom teát), helyette pihenjetek sokat (ragadd meg az alkalmat, ha a gyerek alszik), táplálkozz egészségesen és silabizáld ki végre az összes funkciót a tévé távirányítóján. 

Ez az első lépés a szülővé válás felé vezető úton. 

Végül aztán eljön az a nap is, amikor már nem a szemét levitele tűnik a fő feladatnak, és csábító lehetőség a babával kicsit kimozdulni a négy fal közül. 

Még akkor is, ha ijesztőnek tűnik a mozgólépcsőn manőverezés a babakocsival. 

Kiderült számodra, hogy a szülési szabadság mégsem kimondottan vakáció, ahogy képzelted? 

Amikor végre módod lesz felújítani a lakást, tartani a kapcsolatot a kollégákkal, egy hét alatt leadni az összes túlsúlyt, amit felszedtél a terhesség alatt, kertészkedni, be- vagy kicsomagolni végre a dobozokat…

Lehetséges, hogy – sok újdonsült szülőhöz hasonlóan – gondolatban már te is beirattad szemed fényét úszótanfolyamra, zeneórára és játszócsoportba is. 

Hát igen, sokan hatalmas ambíciókkal mennek neki a gyesnek... 

OSZD MEG másokkal is!