Így fejleszd a baba érzékszerveit!

Gyűjtsünk össze olyan játékokat, amelyek fejlesztik a látást, szaglást, hallást vagy a tapintást.

Látás - Egy törhetetlen műanyag tükör (játszhatjuk a „Na ki van ott? Én vagyok!” játékot), egy fénytörő prizma, vagy egy CD lemez a szivárvány készítéshez, egy apró zseblámpa, melynek fénycsóváját követheti a pici, egy családi kép műanyag keretben, ujjbáb és egy zokni a tárgyak elrejtésére, vagy zoknibábu készítésére.

Hallás – Több kis diafilm tartó dobozka megtöltve rizzsel, csengővel, babbal, érmével és vízzel (győződjünk meg arról, hogy a fedelek jól vannak rögzítve), egy kulcscsomónyi kulcs, egy felhúzható zenedoboz, vagy valamilyen zenével kapcsolatos játék és egy felvétel, amelyen kicsink kedvenc dalait énekeljük.

Tapintás – 15 centis négyzet alakú ruhadarabok különböző anyagból, különböző mintákkal, egy papírlegyező, amellyel a lakásban gyengéd szellőt állíthatunk elő, természetes babaolaj egy könnyed lazító masszázshoz, cellux ragasztó, finoman kötött babazoknik, celofáncsomagoló és sütőpapír.

Szaglás – Szárított gyógynövényekkel, vagy virágokkal megtöltött gézdarabkák, (például levendula vagy rózsaszirmok). Vigyünk magunkkal egy vagy két szál friss virágot is, esetleg néhány gyógynövényt a kertből.

Tanulás és fejlődés

A babák érzékszerveiken keresztül tanulnak. 

A világgal kapcsolatos tudatosságuk és megértésük érzékszerveik stimulációján keresztül fejlődik.

OSZD MEG másokkal is!