Így alakíthatod ki a bababarát otthont!

Szeretettel üdvözlünk a szülők táborában! Egy csodálatos új élet bontakozik ki előtted, s ez az élmény életed egyik legérzelmesebb utazásának ígérkezik, megannyi féltve őrzött pillanattal és számos új kihívással tarkítva.

Egy kisbaba érkezése mindig örömteli, ugyanakkor vegyes érzéseket kiváltó, szorongással teli esemény is; hiszen biztosak szeretnénk lenni abban, hogy otthonunk minden téren felkészült a fogadására. 

Az alábbiakban számos hasznos tanácsot kínálunk azzal kapcsolatban, hogyan varázsolhatjuk az otthonunkat kényelmes, pihe-puha családi fészekké, miközben szakértőink felkészítenek arra, hogyan kell megfelelően gondoznunk az újszülöttet. Reméljük, hogy mindezek kellő magabiztosságot és visszaigazolást nyújtanak mindkét szülő számára e csodálatos családi esemény kapcsán.

A családi fészek, vagyis az otthon az a hely, ahol a baba az első hetekben a legtöbb időt tölti. Itt tanul meg alkalmazkodni az őt körülvevő világhoz, az újdonsült anyukák itt sajátítják el a szülővé válás folyamatát, valamint itt alakulnak ki a családi kötelékek is.

A kényelembe érkező baba általában elégedett, s egy hangulatos, pihe-puha otthon sokat segít abban, hogy az új környezethez könnyebben alkalmazkodjon.

 A puha, tisztára mosott és friss illatú ruhák, törölközők és ágyneműk segítenek a baba komfortérzetének fokozásában és abban, hogy könnyebben alkalmazkodjon új környezetéhez; ezáltal az anyuka, valamint a család élete is könnyebbé válik.

A védőnő tippjei

A legjobb a természetes anyagok használata. Válasszunk olyan pamut, gyapjú, vagy akár selyem szöveteket, amelyek puhák, légáteresztőek és kényelmesek.

Azt tanácsolom, hogy a baba új ruháit mossuk ki a használatba vételük előtt; ezzel eltávolítjuk a gyártás során bennük keletkezett piszkot és zsíros szennyeződéseket.

Kisbabánk az általunk viselt ruhadarabokkal érintkeznek a legtöbbet, épp ezért a család ruháinak előkészítése szintén fontos feladat! Mossuk ki ezeket is, valamint kerüljük a szintetikus anyagok, például nylon vagy poliészter felsők viseletét. Ha mindezeket betartjuk, akkor kisbabánknak mindig tiszta és puha ölelésekben lesz része.

OSZD MEG másokkal is!