Így alakítható ki a tökéletes babaszoba!

Zavarba ejtően sok termék van a piacon, a választék tényleg bőséges, csak az kell a nagy káosz közepén, hogy az ember megálljon egy pillanatra és higgadtan átgondolja, mi az, amire tényleg szüksége van.

Nem mindegy, hogyan indulsz tehát neki annak a bizonyos babaszoba kialakításnak.

Ezer meg egy gondolat fog kavarogni a fejedben, hidd el, de mi segítünk pár tippel és tanáccsal!

Először kezdj ötleteket gyűjteni! Nagyon jó online forrás erre a Pinterest vagy a különböző blogok. Mentsd el, ami tetszik, válogass okos megoldások között.

- Ha már megvan, hogy nagyjából mit szeretnél, akkor nézz körbe a piacon és térképezd fel, hogy hol, mi kapható és milyen áron.

- Listázz! Anno egy  Google dokumentumban gyűjtöttem, hogy miket kell megvenni, mennyibe kerül, milyen a mérete és hol lehet megrendelni vagy megvásárolni. 

Aztán ha megláttam egy jobbat vagy olcsóbbat, akkor felülírtam a korábbi tervemet és így haladtam a végső lista felé. Fontos, hogy minden termékhez írd oda, hol lehet kapni, így megspórolsz majd magadnak néhány felesleges kört, amikor a boltot elhagyva jössz rá, hogy valami kimaradt.

Azt javaslom, hogy a design kialakításánál a szoba képzeletbeli felépítését kezdd a fal színével! 

Ha nem jön be a kék vagy a rózsaszín, akkor nyugodtan gondolkozz természetes, fehér vagy szürke árnyalatokban! Az én ízlésemhez is ez áll közelebb. Majd ezután a teret egyéb színekkel dobhatod fel a textilek és egyéb kiegészítők révén. Így máris kezd karaktert kapni a szoba. 

A rácsos ágy a legfontosabb bútor, hiszen ebben nagyon sok időt fog eltölteni gyermeked. Ha 60x120 cm fekvőfelületű ágyat választasz, akkor abban körülbelül 2-3 éves koráig fog aludni, ezért olyat válassz, ami megfelelően masszív és minőségi. Gondold át, hogy olyat szeretnél, amit csak kisbaba korában tud használni, vagy átalakíthatóra van szükséged. 

A pelenkázó kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy ne billegjen, legyen védőkorlátja és megfelelő magasságú legyen a számodra. 

Ha sok helyed van a szobában, akkor válassz olyat, amin sok tárolási felület van, sőt lehetőleg komódként is funkcionáljon, illetve később eltávolítható legyen a pelenkázó felülete.

Amikor megtervezed, hogy milyen ágyneműk és szőnyegek kerüljenek a szobába, akkor gondolj arra, hogy jó, ha ezek "együtt tudnak nőni a babával", tehát nem válnak hamar cikivé. Válassz olyan színpalettát és mintákat, amelyek nem kimondottan bébisek. 

Legyenek rétegezhetőek, lecserélhetőek, helyettesíthetőek. 

OSZD MEG másokkal is!