Ha transznemű a gyerek: nem omlik össze mindjárt a világ! Minden, amit tudni akartál róla!

Mit tehet ilyenkor a szülő?

A történelem során mindig is éltek ilyen emberek- azonban vagy az örök magányosság várt rájuk, vagy az öngyilkosság. 

Mélyen titkolták, hogy nincsenek megelégedve magukkal. Hiába alapítottak családot- hisz ez az elfogadott – akkor is egyedül és kínok között éltek, hisz nem élték meg nemiségüket.

Szerencsére ma már egyre jobban elfogadóbbak vagyunk. És bármilyen meglepő bárkinek a családjában előfordulhat ilyen gyermek. Tudnunk kell kezelni a helyzetet.

Kialakulásának okai

A gyermek neme és nemi identitása is még az anyaméhen belül fejlődik ki. Amit régen csak pszichiátriai zavarnak tartottak, ma már tudják, hogy egy „fejlődési” rendellenesség. 

A magzat az anyaméhen belül eltérő hormonhatásokat kap. Mind a férfi nemi hormonok, mind a nőiek hatnak rá.

 Először az agyra- ezzel kialakul a nemi identitása. Azonban, ha a magzat fejlődése folyamán később nem a megfelelő nemi hormonok hatnak a magzatra, akkor előfordulhat, hogy más nemhez tartozó nemi szervei alakulnak ki.

Pl. Egy kislány fejlődik a méhben. Még sem a baba sem a mama nem tudja. Az agyra hatnak a nemi hormonok- miután a baba agya már felkészült a női létre.

 Ahogy fejlődik a magzat később is nagyobb erejű hormonok hatnak rá- ha azonban ezek a férfi nemi hormonok – akkor férfi nemi szervek fognak kialakulni nála. Persze nem csak ezek a hormonok alakítják ki a gyermek nemét- de egyszerűsítve így szól a példa.

A legjobb, ha elfogadjuk és mindenben támogatjuk a gyermek elképzelését. Ez nem pszichológia- ez a természet „hibája”. Soha nem szabad rákényszerítenünk arra a gyermeket ami nem az, ahol nem önmaga.

A szülők ne fejezzék ki csalódottságukat- a gyermek úgyis elég ilyet fog kapni a környezetétől az élete során sajnos.

Hisz egy szülőnek az a legfontosabb, hogy a gyermekünk boldog lehessen. É

s azért mert esetleg eltér az átlagtól még nem egy torzszülött, akit vagy el kell rejteni, vagy meg kell tagadtatni vele önmagát.

OSZD MEG másokkal is!