Gyógyteákkal a gyermekáldásért: így csináld!

Ha megfogant a gondolata, hogy gyermeket szeretnétek, jó tudni, hogy vannak gyógyteák, amikkel megtámogatható a női szervezet, hogy a várt gyermek minél előbb megérkezhessen!

Íme a lista:

A méhfal megerősítése, a spermiumszám növelése.

Fagyöngy tea:Ez a tea keringésjavítóként erősíti a méhfalat, ami fontos a a megtermékenyített pete megtapadásához, ezen kívül szabályozza a hormonháztartást és segíti az embrió megtapadását. Mindezek mellett enyhíti a menstruációs görcsöket illetve a fejfájást is.

A fagyöngy tea jótékonyan hat a férfiakra is, hiszen növeli a spermiumszámot is.

Alacsony progeszteron szint:

A palástfűből készült tearemek hatással van a progeszteron-termelésre, ami a beágyazódásért és a terhesség megtartásáért felel, méghozzá úgy, hogy a medence vérellátását serkentve vastagítja a méhnyálkahártyát és erősíti a méhet. Valamint segít a rendszertelen cikluson is.

Ösztrogénszint támogatója:

A cickafark az ösztrogéntermelésre van pozitív hatással, így a tüszőérést segíti, de ezen kívül a sárgatest termelődését is javítja. Hatásos még a menstruációs görcsök enyhítésére, de felfázásra is, akár ülőfürdőként alkalmazva.

Prolaktin szint csökkentő:

A barátcserjeaz egyik legjobb termékenység-növelő gyógynövény! Csökkenti a magas prolaktin számot, aminek a normálistól eltérő magasabb értéke nemcsak kellemetlen tüneteket okozhat, de a teherbe esést is megnehezíti, mivel gátolja a ciklushoz szükségesnői nemi hormonok termelődését. Ennek megfelelően sem a tüszőérés, sem a beágyazódás nem következhet be.

A fent említett növényekkel ellentétben ennek nem a teája hatásos, hanem tinktúra vagy tabletta formájában juthatunk értékes hatóanyagaihoz.

Méhizomzat működésének szabályozása:

Mi más lenne, mint a jól ismert málna levél tea!A legközismertebb hatása, hogy felpuhítja a méhnyakat, ezáltal csökkenti a vajúdás időtartamát, és a fájdalmat is. Azonban a várandósság ideje előtt is érdemes fogyasztani, ugyanis a málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén előrébb hozza a tüszőrepedést.Ezért a ciklus első felében kell fogyasztani. Pozitív teszt esetén pedig szintén érdemes fogyasztani, mert az első 12 hétben segít megelőzni a vetélést.