Gyermeket vállalnál? Mi az ideális életkor?

Nehéz kérdés, őszinte válaszok, tabuk nélkül!

Nincs olyan lány ezen a bolygón, akit ne ijesztgetnének olykor a biológiai óra ketyegésével. Ha a húszas éveidben jársz, azért, ha a negyvenesben, azért, garantáltan a te környezeted is feldobja időről a gyerekvállalás kérdését.

Sokszor hallani, hogy a húszas éveinkben állunk leginkább készen a várandósságra, azonban ha alaposan körbejárjuk a témát, láthatjuk, hogy ennél sokkal árnyaltabb kérdésről van szó, hiszen minden ember szervezete máshogy működik.

Tehát, mikor érdemes babát vállalni?

A womenshealthmag.com cikke szerint valójában nem létezik ideális életkor a gyermekvállaláshoz, hiszen minden terhesség esete egyedi. Egy valami azonban biztos: a termékenység nem tart örökké.

A National Institues of Health szerint a termékenység 32 éves korunkban kezd el csökkenni, majd ez a folyamat 37 évesen felerősödik.

Biológiailag a kamaszéveinkben vagyunk leginkább alkalmasak a babavállalásra, de a testi érettség csak egy dolog, valószínűleg senkinek sem kell megmagyaráznunk, miért rossz ötlet 15 évesen lebabázni.

 A szakemberek valóban a húszas és a harmincas éveink közötti szakaszt javasolják, hiszen ilyenkor fizikálisan még, mentálisan már a megfelelő életkorban vagyunk.

Ami a gyakorlatot illeti, amíg van ovulációd és menstruációd - tehát körülbelül 50 éves korodig - alkalmas vagy az anyaságra, és ha rendszeres szűrésekre jársz, valamint konzultálsz a nőgyógyászoddal, minden esélyed megvan rá, hogy egészséges babát hozz a világra.

OSZD MEG másokkal is!