Figyelj: ezek befolyásolhatják a teherbe esés esélyét!

Nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy mi és hogyan befolyásolja a termékenységed.

Nem mindegy ugyanis, hogy mivel érintkezel, mit eszel vagy csinálsz, mert ezek pozitívan vagy negatívan hathatnak ki a terhesség esélyére.

Ha nincs elég ásványi anyag a szervezetedben, kritikus állapotba kerülhetsz, és egyfajta tartalék üzemmódra kapcsol az egész test.

Ez egyúttal azt is eredményezheti, hogy a teherbeesés még a termékenydégi időszakban sem elsődlegesen teljesítendő cél, ezért jóval nehezebb dolgotok van ilyenkor.

A túlsúly szintén károsan érinti a gyermekáldást, hiszen a zsírszövet az ösztrogéntermelésben játszik jelentős szerepet, így ha túl sok a zsír, akkor a szervezet hormonszintje felborul.

Ma még kevesen néznek utána, hogy az egyes kozmetikumok milyen összetevőket tartalmaznak - így aztán kevesen is gondolnak arra, hogy a baba esetleg a kozmetikumokból a szervezetbe jutó vegyületek miatt késik. 

Pedig elég csak egyszer végigolvasni a fürdőszoba polcán sorakozó szépítő- és tisztálkodószerek összetevőit ahhoz, hogy észrevedd, a rendszeresen használt termékek közül milyen sok tartalmaz például trikozánt. 

Ez az anyag nem más, mint egy antibakteriális gombaölő adalék, amely a legtöbb szappanban, dezodorban, szájvízben fellelhető. 

Komoly károkat tud okozni, mivel felszívódik a bőrön és a nyálkahártyán.

Lelki okok is állhatnak a háttérben, ha nehezen esel teherbe.

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik, a stressz ugyanis egyértelműen nehezíti a teherbeesést, főleg akkor, ha ez a stressz állandósul, és a nő rendszeresen kudarcokat is átél. 

Amikor a nő "rágörcsöl" a teherbe esésre, szorongva várja a menstruáció időpontját, és a vágyott állapot elmaradása mély szomorúsággal, haraggal, bűntudattal tölti el.

OSZD MEG másokkal is!