"Felrobbant" a pelenka egy alvó babán: az egész internet erről beszél

Egy ausztrál apuka igencsak megdöbbent, amikor reggel az a látvány fogadta kisfia szobájában, hogy az egész éjjeli viselet után szétrobbant a pelenka a gyermek testén 

- írja a Daily Mail.

A  Sydney külvárosában élő Eran Eitan kétéves kisfia hisztérikus sírására ébredt reggel. Amikor bement hozzá a szobába, a gyereket szétrobbant pelenkában, testén zselatinkristályokkal találta. 

A grafikusként dolgozó apuka a közösségi oldalakon osztotta meg aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy az igen drága termék mindössze hétórás használat után kifakadt, és a benne található, potenciálisan veszélyes anyag kapcsolatba került a kisgyermekkel.

"Nagyon dühítő volt ilyen állapotban találni a kisfiamat. Az egész testét beborították ezek a kristályok, a mellkasáig nedves volt a rugdalózója alatt, és rendkívül felizgatta magát. Teljes mértékig elfogadhatatlan, ami történt – arról nem is beszélve, milyen veszélyes. Ki tudja, mit tesznek ezekbe a kristályokba?" – fakadt ki az apa.

A kétgyerekes Eitan család negyedik éve használja az érintett pelenkát, és korábban soha nem tapasztaltak problémát vele kapcsolatban. 

A gyártó azonban nemrég új díszítéssel dobta piacra a pelusokat – a micimackós rajzokat felváltotta Mickey egér – és ez a változás több szülő szerint is minőségromlással járt együtt. A korábbi széria ugyanis minden további nélkül kibírt akár 12 órát is a gyermekeken.

Az eset után az apa felkereste a pelenkagyártót is, akik azonban nem igazán mutatkoztak segítőkésznek az ügyben. Annyit válaszoltak, hogy a zselatinkristály veszélytelen anyag, lenyelése esetén azonban vigyék a gyereket kórházba. A saját felelősségüket egyelőre nem ismerték el.

"A pelenkák egy ideje új díszítéssel kerülnek forgalomba, ez azonban egyszerűen csak külső változtatás, a pelenkák összetételét nem érinti. Több szülő érdeklődött már nálunk a legújabb változtatásokkal kapcsolatban. 

Termékeink minőségére kiemelt figyelmet fordítunk, és az egyéni panaszokat is mind kivizsgáljuk. 

Többen küldtek vissza már egy-egy darabot bevizsgálásra, de eddig aggodalomra okot adó körülmény nem merült fel" – nyilatkozta a cég szóvivője.


OSZD MEG másokkal is!