Ezt igya a baba: fontos babanevelő tanácsok!

Nem mindegy, hogy mit iszik! Néhány szakmai tanács!

A kisbabák folyadékigénye 1,5 dl /kg/nap, vagyis egy fél éves, 6 kg-os babának majdnem napi 1 litert kell innia. Amíg egy kisbaba szopik, ez az igény teljesül az anyatejjel, később, a hozzátáplálás idején viszont további folyadékokra is szükség van.

A nagy kánikulában fokozottan oda kell figyelni a kisbabák folyadékbevitelére, hiszen míg egy felnőtt ember testének csak 60 %-a víz, egy csecsemő testének egyenesen 80 %-a!

A babák folyadékháztartása nagyon labilis, így a nap folyamán több alkalommal kell kis mennyiségű innivalót kapnia.

Ha a kisbabáknak esetleg hasmenésük van, nagyon gyorsan kiszáradhatnak.
Mi az, amit semmiképpen nem szabad a babának inni adni?

1 éves kor alatt szigorúan tilos a tehéntej és a kecsketej, mert azok magas fehérje- és ásványianyag-tartalma nem tesz jót a baba kialakulatlan emésztőrendszerének és veséjének, ráadásul alergizálhatnak is.Érdemes megszoknia a 

kisbabának, hogy vízzel csíllapítsa a szomját. A kisbabáknak adott vizet érdemes felforralni. A cukrozott tea 

rendkívül káros, mivel rászoktatja a babát az édes ízre, mely a későbbiekben fogromláshoz, és az üdítőitalok, édességek korlátlan fogyasztásához vezethet.

Tilos aromás, ízesített gyümölcsteákat, koffeines feketeteát is adni a babának.  

A bolti gyümölcslevek fogyasztása (a 100%-os gyümölcsleveké is) kifejezetten káros, hiszen sűrítményből készülnek, cukorral vagy édesítővel, és rengeteg tartósítószert, szintetikus hozzávalót tartalmaznak. Még a 100%-os gyümölcslevekből is túl gyors a cukorfelszívódás, mert túl kevés rostot tartalmaznak. 
Mit igyon a kisbaba, ha elmúlt fél éves?

Forralt vizet vagy babavizet.

Tápszert.

Saját magunk által készített, friss (alaposan megmosott, egészséges) gyümölcsből facsart, 100 %-os gyümölcslevet.  

6 hónapos kora után bébiitalokat is ihat, mert ezek a termékek hőkezeléssel tartósítottak és csíramentesen palackozottak.

NEUNER’S bio babateát, kizárólag cukor nélkül. A NEUNER’S bio babatea íze eleve édeskés, a babák kedvelik, semmilyen édesítőt nem igényel.

OSZD MEG másokkal is!