Ezért érdemes már kisgyerek korban angolul tanítani!

Ilyenkor az agy olyan, mint egy szivacs. Érdemes ezt a jó szolgálatába állítani. Mert nem csak a csínytevés ragadós.

Minimum egy idegen nyelv ismerete – az anyanyelven kívül – a mai világban szinte nélkülözhetetlen. 

Sokan úgy gondolják, nem kell a kisgyermekeket idejekorán plusz ismeretanyaggal terhelni, úgysem jegyez meg belőle semmit…

Már 2-3 éves kortól tudatosan próbáljuk ráhangolni a gyerekeket erre a hosszú folyamatra akár a nyelvi akár a készségfejlesztő foglalkozásokat illetően. Hiszen nem lehet elég korán elkezdeni a nyelvtanulást!

Talán néhányan attól tartanak, hogy a korai angol tanulás árthat a gyermek beszédfejlődésének, hatással lehet az anyanyelv kiejtésére. 

Ez azonban nem helytálló!

Sőt, a kisgyermek agya olyan, mint egy szivacs. A kétnyelvű nevelés, ha kicsi kortól, természetes módon és következetesen történik, nem bonyolult feladat, és kifejezetten a kicsi hasznára válik.

A nyelvtanárok szerint ahhoz, hogy tökéletesen megtanulj egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten tökéletesen beszélni, ahhoz rengeteg idő, és kitartó, intenzív tanulás szükséges. 

A kisgyermekek számára nem jelent külön megterhelést, hogy naponta új dolgokkal ismerkednek, állandóan tanulnak.

 A nyelvi váltás is gyorsan természetessé válik számukra. Ha a helyzet érzelmileg kellemes, meleg, barátságos, a „plusz angol tanulás” semmiféle terhet nem ró a gyerekekre. 

Szinte hihetetlen, de már a legfiatalabb korosztály is közel 300-500 angol szót sajátít el, megtanul számtalan angol dalt, megért angolul mondott mondatokat, és megszereti a nyelvtanulást!

Habár a gyermeki agy képlékenysége egészen a kamaszkor környékéig megmarad, a nyelvelsajátítás szempontjából első „biológiai sorompó” hatása már 6-7 éves korban, az iskolaérettség elérésekor érzékelhető. 

Ekkortól a gyermek a hallott „új” beszédhangokat már az addig megismert hangokhoz társítják, azaz a nyelvek hangzókészlete már rögzült, az akcentus nélküli nyelvelsajátítás azok számára, akik csupán iskoláskorban kezdenek el nyelvet tanulni, már jóval problémásabb.

Ezt mindenképpen érdemes végiggondolni, ha angolul akarjuk taníttatni gyermekünket.

OSZD MEG másokkal is!