Ezekre ügyelj, ha autóval utaztok kánikulában!

Mikre ügyelj, hogyan óvd meg a babád a melegtől és a kiszáradástól!

Válassz világos színű autósülést! 

Azt mindenki tudja, hogy a sötétebb színek szó szerint szívják magukba a meleget. Abban ülni órákon keresztül meglehetősen vacak érzés. És bár a világosabb színek esetében tarthat az ember attól, hogy nehéz lesz tisztára takarítani a huzatot, mégis arra bátorítunk mindenkit, hogy ilyen ülést vegyen, az legalább nem ontja magából a forróságot.

Szerezz be autósülés takarót! 

Ez ugyanolyan az alkalmatosság, amit a fifikásabb sofőrök a nagy melegben az autó szélvédője elé tesznek belülről: visszaveri a fényt és a hőt, így elviselhető hőmérsékleten tartja a gyerekülés felületét.
 
Árnyékolj! 

Az ablakokra bármelyik autós kellékekkel foglalkozó üzletben vagy bababoltban kaphatsz árnyékolót. Ezek tapadókoronggal maradnak a helyükön, és számtalan vicces figurásat is lehet találni. De ha nem akarsz rá költeni, kapj elő otthon pár tetrapelenkát, és csíptesd be az ablaknyílásba, tökéletesen megteszi az is!
 
Hűtsd elő az autót! 

Nyilvánvaló megoldás, bár ha egyedül indulsz útra a gyerekkel, kicsit bonyolultabb a megoldása – mégsem szereti senki sem őrizetlenül hagyni a járó motorú autót. Viszont alkalomadtán – ha az egész család útra kel -, jó szolgálatot tehet azért, hogy mindenki kellemesen utazzon.
 
Csak egy könnyű hacukát rá! 

Eszedbe ne jusson túlöltöztetni a gyereket! Minél vékonyabb, természetes anyagból készült, légáteresztő ruhácskát adj csak rá. Egy body is bőven megteszi, de a legnagyobb hőségben elég a pelus is!
 
Utazzatok jó korán vagy jó későn! 

Ha csak lehetséges, olyan időpontban induljatok el, amikor még hűvös az idő. A 37 fokhoz képest a kora reggeli 25 fok is annak számít… Ha mégis a nagy melegben kell útnak indulnod a gyerekkel, parkoláskor érdemes akkor is árnyékos helyet választani, ha kicsit többet kell gyalogolni miatta.

OSZD MEG másokkal is!