Ezekre a dolgokra csak az újszülött babák képesek!

Tudtál erről a 3 dologról?

Egy 2011-es Acta Paediatrica orvosi folyóiratban publikált tanulmányban 28 újszülöttet kísértek figyelemmel életük első 1 óra 10 percében, mely arra az eredményre jutott, hogy mindegyikük kivétel nélkül ugyanazokat az életben maradáshoz szükséges tevékenységeket produkálta. 

Ezek pedig a következők:

1. Sírás

Az első dolog, amit a babák életük első másodperceiben tesznek, az nem más, mint a sírás. Ezzel nem mondtunk újat, azonban konkrét oka van, amiért ezt teszik. 

Ez pedig, hogy a tüdejüket először éri levegő. Az újszülött felsírása talán a legjobban várt pillanat minden gyermek világrajövetelekor.

2. Mozdulatlanság

Körülbelül 2 perccel a születésük után a babák hirtelen mozdulatlanná válnak. A tanulmány vezetői szerint ez a csendes, mozdulatlan állapot valószínűleg azért következik be ösztönösen, hogy megvédjék magukat a ragadozók támadásától. 

Nos, ezeknek a ragadozóknak elég rövid lehetett a reakcióideje, ugyanis a babák pár percen belül rá is térnek a következő életben maradáshoz szükséges "feladatukra".

3. Evés

Az újszülött csecsemők életük első pár percében képesek csukott szemmel megtalálni édesanyjuk cicijét, hogy szinte azonnal ehessenek. 

Ebben kizárólag a szaglásukra hagyatkoznak, ami egészen elképesztő. A szoptatás jelentősége ebben a szülés utáni korai szakaszban egyre inkább felértékelődik az orvosok körében is. 

OSZD MEG másokkal is!