Ezekkel a trükkökkel leszámolhatsz a a baba miatti kialvatlansággal !

Legyen esti rutinotok – és ehhez ragaszkodj!

A kisbabádat a rutinok, az időről időre megismétlődő, kiszámítható dolgok teszik nyugodttá, ezek adják meg számára a biztonság érzését. 

Amikor megkezdődik az altatás előtti rutin – pl.: fürdetés, babamasszázs, „pizsama” felvétel, halvány fények melletti etetés… stb. -, a babának is van ideje felkészülni az alvásra. Hisz tudja, hogy ezek után már nem lesz játék, nem lesz nézelődés, se ölben hurcolászás. Ezért is fontos a következetesség, hogy ebből sose lépj ki, mert csak így fogja megtanulni és megérteni, hogy bizony ezek után már az alvás következik.

Állj le a ringatás-járkálás ördögi körével!

 Bár minden újszülött szeret ringatás közben elaludni, érdemes megpróbálnod, hogy csupán öleled őt, de nem mozgatod – ezzel is épp úgy imitálod az anyaméh közegét. Így, amikor éjjel megébred, könnyebben visszaalszik ringatás nélkül is.

Érdemes kipróbálnod a pólyát, mivel ez egész éjjel „tartja” a csecsemőt, így végig olyan érzése lesz, mintha a pocakodban lenne – ez pedig megnyugtatja őt.

Tanítsd meg, hogy a saját ágyában aludjon el!

Amikor a karodban elalszik, nincs más választásod, mint ninja mozdulatokkal a kiságyába varázsolni anélkül, hogy a meglévő pozícióján változtatnál és így felébredne – no, sok sikert! Ahhoz, hogy kisbabád elég mélyen aludjon a saját ágyba való – ébredés nélküli – becsempészéshez, kb. 20-25 percet kell várnod. 

Ám, még ezzel sem biztosítottad be a nyugodt éjszakádat; a babád ugyebár a te öledbe aludt el, ha sikerült is felébredés nélkül letenned a saját ágyába, mikor éjjel megébred hirtelen fog ráeszmélni, hogy hoppá, már nem anyánál van, jaj mi lesz – és elkezd sírni.

A kiságy is lehet a ludas!

Tegyük fel, hogy szépen el tudod már altatni, de nyugtalanul alszik, éjjel sokszor sírva ébred. Mi lehet az oka? Lehetséges, hogy nem jó helyen van a kiságy – vízér, huzat, melegítő túlzott közelsége… stb. Tedd át máshová. Természetesen, ez nem mindig egyszerű, hiszen meg van a babaszoba kialakított koncepciója, sokszor a hely is igen szűkös, de lehetséges, hogy épp emiatt tudjátok majd magatokat kialudni.

OSZD MEG másokkal is!