Ezeket tutira ne hagyd ki a szülési csomagból! Egyszerűen nem hiányozhatnak belőle!

Az utolsó hetek egyik nagy feladata a szülési csomag elkészítése. Hiszen a szülés időpontját nem lehet napra pontosan megjósolni, ezért fontos, hogy az alapvető kellékeket tartalmazó táska bármikor a kismama rendelkezésére álljon. 

A szüléshez és a néhány napos kórházi léthez szükséges ruhákat, tisztálkodási szereket kell tartalmaznia a csomagnak, na meg olyan dolgokat, amelyek nélkülözhetetlenek a kórházi napok során.

 Persze nemcsak magukra kell gondolniuk az anyáknak, hanem a baba szükségleteire is figyelniük kell. 

A legtöbb szülő előre összerakja a kicsi ruhácskákat, a pelenkát és a gyógyszertári csomagot a kicsinek. Azt, hogy a babának pontosan mire lesz szüksége bent és abból mit kell a szülőnek biztosítani, érdemes előre megtudni. Sok esetben a védőnők is tisztában vannak azzal, hogy az adott kórházakban mi a szokás.

A szülési csomag mellett vannak még fontos dolgok, amiket a kismamáknak magukkal kell vinniük. Ilyen az önbizalom, a kitartás és az erő.

Ugyanis nincs mit szépíteni, a szülés tényleg fájdalmas és embert próbáló az összes csodájával együtt. De nem azzal teszünk jót, ha rettegünk tőle, hanem ha tudatosítjuk magunkban, hogy nehéz órák várnak ránk és elfogadjuk azt.

Minderre felkészülve és önbizalommal felvértezve a kórházi csomag nemcsak test, hanem a lélek támogatásában is a segítségedre lehet.

Ezek is kerüljenek a szülési csomagba:

köntös
papucs
hálóing
törülköző
ásványvíz
szőlőcukor, csoki
tisztálkodószerek
telefontöltő
szoptatós hálóing
szoptatós melltartók
haskötő
eldobhatós bugyik
hajgumi

OSZD MEG másokkal is!