Ezeket feltétlen tedd meg teherbeesés előtt!

Így érheted el a legjobb hatásfokot!

1. Szedj B-vitamint!

Ha így teszel minden nap, csökkentheted különböző születéskor felmerülő betegségek kockázatát, de ne várd meg, míg teherbe esel, kezd el jóval előbb szedni a kiegészítőt!

2. Vizsgáltasd ki magad!

Tudd meg, hogy vajon szervezeted is készen áll a pici kihordására? Háziorvosod tudni fogja, milyen vizsgálatokra van feltétlenül szükséged.

3. Elő a vassal és a kalciummal!

Fontos, hogy a mama csontja is erős maradjon! A növekvő magzat felhasználja a szervezetből a rendelkezésre álló ásványi anyag mennyiség jó részét. Emellett egyél magvakat, zöldséget, babot és citrusféléket! Ezeket kinyerheted reggeli gabonapelyhekről és étrend kiegészítőkből is.

4. Figyelj arra, miket szedsz!

Érdemes tájékoztatni orvosodat, hogy az elmúlt időben milyen gyógyszereket szedtél, és egyeztetni vele azok esetleges továbbszedéséről. Fő a teljes biztonság!

5. Menj el fogorvosi kontrollra is!

Amennyiben nem tettél így az elmúlt fél évben, mindenképpen fontos az alapos felülvizsgálat, hiszen adott fogínybetegségek koraszüléshez vezethetnek. Egyébként is hasznos, ha nem a terhesség idején tör rád a fogfájás.

6. Mindenképp mozogj valamit!

Függetlenül attól, hogy sportoló vagy, vagy ,,csak” házimunkavégzés közben hajolgatsz nagyokat, érdemes átmozgatni testedet a terhesség előtt. Így talán könnyebben veszed az egyébként is gyakran problémát jelentő felesleges kilókat. Speciális, felkészítő órákra is eljárhatsz!

7. Tájékozódj, milyen juttatásokban részesülhetsz!

Bár kisebb gondod is nagyobb ennél a szülés környékén, érdemes előre tisztában lenni az adott lehetőségekkel. Az internet segítségével pikk-pakk felmérheted a helyzetet!

OSZD MEG másokkal is!