Ezeket a színeket kifejezetten szeretik a babák egy kutatás szerint

Tudtad, hogy a babáknak már egészen fiatalon megvan a maguk ízlése, és kedvenccé tudnak válni a szemükben egyes dolgok, így a színek is?

A babák környezetében felbukkanó színek már nagyon korán felkeltik a kicsik érdeklődését. Életük második hónapjától kezdve ők is érzékelik a színeket - bár nem feltétlenül ugyanúgy, mint mi, felnőttek...

Az egymáshoz hasonló árnyalatokat még nem igazán tudják megkülönböztetni, de állandóan fejlődő agyuk napról napra igyekszik jobban elkülöníteni egymástól a színeket.

Az első 3 hónap arról szól még csupán, hogy a nagyon erős színkontrasztok keltik fel a csöppségek figyelmét.

Egyáltalán nem véletlen, hogy napjainkban a fekete-fehér babakönyvek nagyon népszerűek ebben a korban, és ezeket nagyon sok anyuka veszi, mivel felkeltik a gyerek érdeklődését.

De vajon mit mutatnak a statisztikák?

Mik a legnépszerűbb színek a babák körében?

Nos, a babák számára a legvonzóbb (de legalábbis figyelmüket a leghosszabb ideig lekötő) szín a kék és a lila; ezután következik a narancs és a vörös, végül a zöld és a sárga. 

Alapvetően bármelyik jó választás lehet, de mindegyikből az élénk, telt, nem túl világos változatokat érdemes keresni. 

A gyerekszoba színének megválasztásakor érdemes még azt is észben tartani, hogy gyermekünk későbbi életszakaszaiban is sok időt fog itt eltölteni. 

Ezért nyugodtan építhetünk arra a tudásra is, hogy a színek hogyan befolyásolják a felnőtt emberek hangulatát.

Ennek is megvan már ugyanis a pszichológiája.

Mindezzel együtt a színek és a formák megválasztását nem érdemes túlgondolni, szorongani pedig kiváltképp nem ajánlott miatta. Hiszen ne feledjük, hogy korai életszakaszuk jelentős részét a babák egyfelől úgyis alvással töltik. :)

OSZD MEG másokkal is!