Ez az általános betegség is gátolhatja a teherbeesést: sokan nem is tudnak rólam, pedig a lakosság majdnem 30%-át érinti ma!

10-ből 3 embernek ilyenje van, és az orvosok szerint ez is erősen rontja a gyermekáldás esélyeit.

A növekvő magzat egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő oxigén ellátottság, ezért a várandósság időszakában kiemelt figyelmet fordítunk egyes légúti megbetegedésekre.

Főleg az egyik kiemelt kórképre, ugyanis ez nem csak megnehezíti a már meglévő baba növekedését az anyaméhben, de egyes embereknél magát a terhességet is hátráltatja, késlelteti, vagy egyszerűen meghiúsítja.

Az astma nem más, mint egy oylan légúti allergiás megbetegedés, mely nem csak a szülő életét keseríti meg, de gátolhatja a terherbeesést.

A nem kontrollált asztma ugyanis valóban csökkentheti a szexuális együttlétek mennyiségét a párok között, illetve rontja azok minőségét.

Érted már, miért kell erre nagyon odafigyelni?

Az asztma és az elhúzódó teherbeesés közötti kapcsolatban a stressz hormonoknak is szerepe lehet.

A nem kontrollált asztma a szervezetben folyamatos stressz állapotot idéz elő, az önfenntartó mechanizmusok aktiválódása pedig blokkolja a fajfenntartó mechanizmusok aktivitását 

Éppen ezért az asztma kezelésére megfelelő – elsősorban és leggyakrabban inhalatív gyógyszerek folyamatos, rendszeres alkalmazása a terhesség időszakában és azt megelőzően is nélkülözhetetlen.

Mégis, ez azt jelenti, hogy sezdjek gyógyszert terheség alatt?

A tapasztalat azt mutatja, hogy igen, ugyanisa annak van nagyobb kockázata, ha nem szednéd.

Az asztma kezelésére szolgáló bázis gyógyszerek  használatáról számtalan kutatás bizonyította, hogy elhagyásuk nagyobb veszélyeket rejt  magában, mint a szakszerű ellenőrzés mellett történő alkalmazásuk.

OSZD MEG másokkal is!