Ez a teherbeesés legnagyobb ellensége!

Alattomos, mindenkit a hatalmába kerít, nehéz kivédeni, és biztosan tönkre vágja az esélyeid. Na, tudod mi az?

teherbe esni nem könnyű. Ráadásul a teherbeesésnek is megvannak a maga szabályai, és olyan dolgai, melyek segítik, vagy épp gátolják azt.

AUniversity of Louisville által végzett kutatásból az derült ki, hogy mi is valójában a teherbeesés egyik legnagyobb ellensége.

Az eredmények telejsen meggyőzőek voltak, így bizton kijelenthető, hogy a tudósok jó nyomon járnak.

A tanulmányban 400, 40 éves és annál fiatalabb nőt vizsgáltak, rögzítették a napi stresszintjüket egy 1-4-ig terjedő skálán. 

Azt is vizsgálták, hogy milyen életmódot folytatnak, belekalkulálták a viselkedési tényezőket, menstruációs jellemzőket, fogamzásgátló szerek használatát és hogy milyen gyakori a közösülés.

Kiderült, hogy nem meglepő módon a többbet stresszelő alanyoknál jóval nehezebb volt a teherbeesés folyamata, vagy nem is sikerült.

Egész pontosan 40%-kal volt kisebb az esélye a terhességnek, ha valaki nagyon sokat stresszelt hosszabb időn keresztül.

Az eredmények arra hívják fel a figyelmet, hogy a stresszoldó technikáknak sokkal nagyobb teret kell engedni és beépíteni a mindennapokba, ha teherbe szeretnénk esni vagy ha már várandósak vagyunk. 

Aki szeretne kisbabát, annak érdemes elkezdenie a meditációt, jógát, bármilyen más stresszűző praktikát, hogy biztos ne a stressz álljon a fogamzás útjába.

OSZD MEG másokkal is!