Ekkor nevetik el először magukat a babák!

Mikorra várhatod az első igazi hahotát a babádtól... Fontos, hogy mit teszel majd ebben a pillanatban! Elmondjuk, miért!

Az ember szülőként kifejezetten készül arra, főleg akkor, amikor hazaviszi a kórházból a csöppséget, hogy az első pillanatokat megörökíti.

Ilyen az első fölegyenesedés, az első néhány lépés megtétele, az első nevetés is.

Ez egy olyan különleges pillanat, amit nehéz elkapni, főleg azért, mert nem mindne anyuka tudja, hogy mikorra is várja azt, hogy babája hahotában törjön ki.

A szakemberek szerint átlagosan 3-4 hónaposan van erre a legnagyobb esély, ekkor nevethetik el magukat a legvalószínűbben.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor mit is kell tenned!

Hogyha a baba nevet, akkor ne hagyjuk reakció nélkül, ez ugyanis még kulcsfontosságú tényező lesz a szociális készségeinek a fejlődésében.

Az első nevetés szinte a semmiből érkezik meg. Viszont ahogy nőnek a csecsemők, a nevetés egy fizikai reakcióvá válik a részükről, többnyire olyan jelenségekre, hogyha jól érzik magukat.

 Amikor a kicsik elérik a 9-12 hónapos kort, egyre inkább megértik magát a nevetést, így más érzelmek, másabb gondolatok lesznek mögötte, mint mondjuk 4 hónaposan.

De mi van, ha a baba nem azonnal nevet, és ez a várva-várt pillanat elmarad?

Ilyenkor még ne essünk kétségbe, minden csecsemő a saját tempójában fejlődik. 

Teljesen normális, hogy egyes babáknál ez a jelenség a többiekhez képest csak később tapasztalható.

OSZD MEG másokkal is!