Durva: mérgező lehet a gyerekek által kedvelt népszerű játék!

Fontos, hogy tudj róla, sok szülő nincsen tisztában ezzel!

Korábban számtalan vizsgálat mutatta, hogy egyes gyermekjátékok komolyan veszélyesek lehetnek a kisgyreekekre.

nemrég például az egyik népszerű gyreekjátékról derült ki ugyanez.

A buborékfújórl van szó. Nem csak a benne lévő rengeteg vegyszer de más is komoly aggályokat vet fel.

Ötféle játékból volt kimutatható a megengedettnél magasabb összes élő mikrobaszám a buborékfújó folyadékból, egyféle termék a megengedettnél magasabb mikrobaszám mellett penészszám tekintetében is kifogásolható volt, illetve további egy buborékfújó esetén a folyadék rész penészszáma bizonyult nem megfelelőnek. 

Megjegyzendő, hogy az előzőekben felsorolt, 14%-os kifogásolási arányt képező termékeken túlmenően még kétféle termék esetén volt jelen kimutatható baktériumszám a játék folyadék részéből, azonban ezekben az esetekben a kiterjesztett mérési eredmény figyelembevételével még megfelelőnek lehetett tekinteni a termékeket.

A gyakrabban előforduló penészgomba fajok akár szénanáthát, asztmát, tüdő mikózist is előidézhetnek, de megbetegíthetik a külső hallójáratot, az orrüregeket, szaruhártyát is, továbbá néhány faj a számára megfelelő környezetben (hőmérséklet, vízaktivitás, pH, stb.) úgynevezett másodlagos anyagcseretermék – mikotoxin – termelésére is képes, amely a szervezetbe jutva súlyos megbetegedést okozhat.

Buborékfújót azonban nemcsak a boltokban vásárolhatunk, hanem akár mi magunk is elkészíthetjük. 

Ehhez csupán langyos vízre, mosogatószerre, glicerinre és egy kis cukorra lesz szükségünk – a “titkos” receptből készített folyadékból kiváló minőségű buborékokat fújhatunk.

Az egész ráadásul szinte fillérekbe kerül a bolti árhoz képest.

OSZD MEG másokkal is!