Cidris az idő! Így öltöztesd a babád télen!

Ha most ősszel született a kisbabád, biztosan fejtörést okoz, hogyan öltöztesd a hideg téli időben. Mutatunk pár gyakorlati tanácsot.

Az elsőgyerekes, kezdő anyukák tele vannak kérdéssel: 

mikor vihetem ki a levegőre a babát, és mennyi ideig?

Ajánlott-e kivinni egyáltalán? Mit adjak rá, hogy öltöztessem? Az öltöztetés során több tényezőt is figyelembe kell venni, kezdjük is az elején!

Tény, hogy a legtöbb baba nehezen tolerálja az öltöztetést, és ahhoz, hogy egy jóleső téli sétára induljatok, bizony elég sok ruhát kell felvenni. Viszont ha a babát gyorsan és játékosan öltözteted, akkor könnyebben viseli az ezzel járó kellemetlenségeket. Apró trükkökkel fel is gyorsíthatod a folyamatot. 

A bodyt harmonikaszerűen fogd össze és először a fején húzd át, majd a kezeinél ugyanígy járj el. 

A rugdalódzó feladását érdemes a lábacskáknál kezdeni és ezután felfelé haladni. Játszhattok közben 'kukucs' játékot, továbbá, 'hol a kezed, lábad' kérdéssort, majd megpuszilhatjuk, ha megtaláltuk.

Nagyon fontos a gyorsaság mellett, hogy ne kapkodj, és próbálj a gyermeked felé belső nyugalmat sugározni. Ehhez azt kell tenned, hogy időben kezdj neki a készülődésnek, és az öltöztetés előtt minden ruhadarabot készíts ki előre. 

Szabad levegőn még inkább fontos a réteges öltöztetés. 6 hetes korig még annyira kialakulatlan az újszülöttek hőérzete, hogy télen-nyáron mindig egy réteggel többet kell rájuk adni. 

A kisbabára kerüljön hosszú ujjú body, rugdalódzó, egy meleg overáll vagy bundazsák, fül és homlokvédős sapka. 

Ha nagyon hideg van, akkor adjunk rá még harisnyát és mindenképpen kezeslábas pamut rugdalódzót, illetve egy vastagabb például polár vagy plüss rugit az overáll alá. Kisgyermekeknél az overáll alá elég egy harisnya és az alsóruházat fölé egy vastagabb pulóver. Náluk viszont előnyös, ha vízálló a cipő és az overáll is. Téli időszakban 4-6 hetes kortól fokozatosan szoktassuk a babát a kinti levegőhöz.

OSZD MEG másokkal is!