Büfiztetés: a legjobb tanácsok, hogy jól csináld!

A leghatékonyabb büfiztetés technikája.

Nem mindegy, hogy az ember hogyan büfiztet. Pláne akkor fontos a büfiztetés, ha a gyermek amúgy is érzékeny a hasára.

A büfiztetésre azért van szóükség, mert sokszor a gyermek levegőt nyel. ha nem büfögi fel később, akkor begörcsölhet a hasa, ez pedig sírást eredméynezhet.

A csecsemő a szoptatás vagy cumisüveggel történő etetés közben akaratlanul is levegőt nyel, főleg, ha mohón, kapkodva eszik. 

Az így képződő légbuborékok nyomást gyakorolnak a hasára, ami kitölti a gyomrot, ezáltal kevesebb étel jut a pocakba, ráadásul fájdalmas, görcsös érzést kelt benne.

A helyes büfiztetés 10-15 percig tart. Megvan ennek a különleges etchnikája, mely minden babánál tökéletesen beválik.

A szoptatás végeztével igyekezzünk finoman ütögetni a baba fenekét és a hátát, ami elősegíti a gázok kiszabadítását. 

De ne rázzuk a babát!

A függőleges testhelyzetben történő büfiztetés az egyik legelterjedtebb módszer, amikor is a babát egy pelenkára fektetve a vállunkra helyezzük. Fontos, hogy stabilan támasszuk alá a popsiját, miközben körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a hátát. A baba keze lógjon át a vállon.

Abban az esetben, ha más módszert is szeretnénk kipróbálni, tegyünk egy pelenkát a combjainkra, és a babát úgy helyezzük el rajta, hogy hason fekve tudjon megszabadulni a kínzó légbuborékoktól, miközben a feje az egyik lábon, a pocija a másik lábunkon helyezkedik el. 

Szintén bevált módszer a lajhárpóz, amikor a babát az alkarunkra fektetjük, így a hasára nehezedő enyhe nyomás elősegíti a gyorsabb büfizést.

OSZD MEG másokkal is!