Babakocsi takarítás: ÍGY csináld!

Babakocsi tisztítás?

Azt hiszed, hogy nagyon nehéz, és már megijednél? Ne tedd!

Babakocsi takarításnak általában két okból fog neki az ember: az egyik, ha használtan kerül hozzá egy járgány; a másik, ha alaposan ráfér már egy tisztítás az amúgy újonnan vett darabra.

1. Különítsd el az egyes részeket!

Tedd külön a hordozót, a sport részt és az egyéb kiegészítőket, hogy később ne keveredjenek a huzatok és a különböző kütyük.

2. Kezdj egy elemmel: nézd meg, hogyan tudod szétszedni úgy, hogy a textil rész elkülönüljön a váztól!

Infó: bizonyos típusok esetében ez sajnos nem lehetséges, így vannak elemek, amiket csak a vázzal együtt tudsz majd kitisztítani, például a fürdőkádban.

3. Készíts fotókat az összeszerelt állapotról és arról is, ahogy szétszeded. 

Hidd el, így nem fogod annyira szívni a fogad, amikor újra össze kell majd raknod. (Ez főleg a még számodra ismeretlen darabokra érvényes különösen.)

4. Olvasd el a címkéket!

Komolyan. Ezt a lépést ne csald el, mert jó tudni, hogy hány fokon lehet tisztítani az adott anyagot, mivel moshatod és hogy kézzel, vagy mosógéppel kell-e csinálnod. Ha a címke kimondottan tiltja a gépi mosást, akkor tartózkodj tőle, mert ha összeugrik az anyag, utána soha nem teszed már vissza a vázra. Sajnos elképzelhető, hogy vérbeli mosómaci leszel.

5. Gépi mosáshoz jól válaszd meg a programot:

inkább állíts be egy alacsonyabb hőfokot és egy kisebb centrifugázási fordulatot, mint hogy később megbánd. Ha nem lehet centrizni, ne próbálkozz vele – ugyanez igaz az öblítőre is.

6. A kézi mosást így végezd:

# Engedj kevés vizet a fürdőkádba, vizezd be a tisztítandó felületet! Ha nagyon koszos, foltos az anyag, használj előkezelő spray-t (de mindig teszeld az anyag kis részén, mielőtt ész nélkül elkezded fújkálni). 

Végy egy közepesen durva sörtéjű kefét (pl. körömkefe) és körkörös mozdulatokkal dolgozd bele a sprayt az anyagba. Ha kész, öblítsd le, nyomkodd bele a vízbe, hagyd állni.

OSZD MEG másokkal is!