Anyukáktól: különleges tapasztalatok ikrekkel kapcsolatban

Ikrek édesanyjaként minden bizonnyal tele a két kezünk: átvitt értelemben és a valóságban is! Az ikres szülőknek páratlan élményben van részük, melyek közül van mókás és szórakoztató, tanulságos, és akad olyan is, ami ha nem velünk történik, nem is hisszük el! Íme 6 kismama saját sztorija a témával kapcsolatban:

Mariann, 26,

"Amikor iker fiaim elkezdtek gügyögni, rendkívül érdekes volt őket megfigyelni. Olyan volt, mintha saját nyelvükön – amit mi nem értünk - egymáshoz beszéltek volna. Órákig tudtam őket nézegetni. Fogadni mernék, hogy ez a különleges „nyelv” a mai napig megmaradt köztük." 

Bianka, 30,

"Amikor első kislányommal teherbe estem, nálam kimaradt a reggeli émelygés és hányinger. Aztán jöttek az ikrek és biztos voltam abban, hogy ezt a kellemetlenséget most is megúszom. Mekkorát tévedtem! Több, mint egy hónapig rendszeresen hánytam. Amikor más ikres kismamával beszélgettem erről, nekik is hasonló tapasztalataik voltak. De nem baj, nekem minden pénzt megért!"

Jutka, 28,

"Nem hittem a fülemnek mennyi kérdést tettek fel nekem ismeretlenek, amikor megtudták, hogy hármasikreket várok. "Terveztétek őket? Császárral fogsz szülni?” és így tovább. Biztos vagyok abban, hogy egy babával a pocakomban senki nem kérdezett volna ilyeneket és ennyit...”

Marina, 36, 

"Az egyik legkedvesebb élményem az volt, amikor egy helyi boltban az üzletvezető felajánlotta, hogy külön engedményt kapok a pelenkákra és bébiételekre, ha náluk vásárolok. Ez nekem sokat segített, mert egyébként is nagyon oda kellett figyelnem a költségvetésünkre."

Erika 31,

"Hihetetlen mennyi figyelem irányult hirtelen rám a hármas ikreim miatt! Sokszor úgy éreztem magam, mint egy celeb. Mind lányok egyébként, és én egyformán öltöztetem őket (és fogom is, ameddig nem szólnak bele...) Persze, hogy feltűnést keltünk az utcán!"

Adrienn, 39 

"Az egyik jó oldala annak, hogy ikreid vannak, hogy a nagyik sosem vesznek össze azon, ki tarthatja a kezében a babát! Az első fiam körül mindig folyt egy kis versengés, aztán jöttek az ikrek, és minden nagymamának jutott egy."

OSZD MEG másokkal is!