A megfelelő póz meghozza a gyermeket is a családba?

A póz kiválasztása rendszerint a gyönyör fokozását célozza. Azoknál a pároknál azonban, ahol a baba mér régóta várat magára, a szex sokszor egy eszközzé lényegül, amivel el lehet érni a vágyott célt.

Ez már önmagában is nagyon rossz, és nem utolsó sorban erősen hátráltatja a fogantatást is, de azzal is számolni kell, hogy könnyen rámehet a kapcsolat is.

A „babagyártó” póz, vagy inkább pózok felsorolása ennek ellenére nem akar kikopni a köztudatból. Alapjuk az a feltételezés, hogy ha a spermiumokat nem „húzza” vissza a gravitáció, akkor sokkal könnyebben termékenyítik meg a petesejtet.

 Ennek érdekében olyan nyakatekert pózokban próbálnak együtt lenni a párok, amiket még kivitelezni is igen nehéz, nem hogy élvezni is lehessen azokat.

Az ondó igen erőteljes „kezdő lökést” kap az ejakulációval, ráadásul a spermiumok maguk is mozognak, a kettő együtt pedig bőven elégséges ahhoz, hogy nekiinduljanak az útjuknak.

 Ezen igazán egyik póz sem segít, vagy ront, hiszen egyetlen spermium is elegendő, ha célba ér, és egy egészséges férfi egyetlen alkalommal is 50-150 millió hímivarsejtet indít a cél meghódítására.

Ha a szex valódi élmény, és a pár valóban egymásra hangolódik, akkor az esélyük is nagyobb lehet a fogantatásra, hiszen a megtermékenyülés részben „agyban” dől el.

Az emberek helytelen életmódja, a táplálkozás, a mozgáshiány, a rengeteg stressz sajnos azt eredményezi, hogy a világon ma minden negyedik pár meddő, vagyis egy éven belül normál együttlétek mellett sem esik teherbe a nő.

A megoldás több lépcsőben érhető el. Első, hogy mi magunk mindent megteszünk az eredményért. Ez a helyes táplálkozás mellett mindenképpen mozgást is jelent, méghozzá rendszeresen.

 Fontos azt is tudni, hogy a szervezet a nem megfelelő életmód miatt a tartalékait, a raktárkészleteit is feléli, és amíg ezeket nem töltjük fel, addig az olyan hatalmas megterhelést jelentő dolgok, mint a várandósság, nehezen, vagy egyáltalán nem jönnek létre. Vagyis első, hogy a raktárakat feltöltsük. 

OSZD MEG másokkal is!