A babák bőrének titka, avagy érzékszervek érzékeny védőburka

A kisbabáknak meleg, védelmező kültakaróra van szükségük a születés után. Az egyik legérzékenyebb bőrük ugyanis nekik van!

A babák bőre vékonyabb a felnőttekénél, ami azt jelenti, hogy a külső ingerekre gyorsabban és érzékenyebben reagál. Tény, hogy a szaruréteg folyamatosan fejlődik, így fokozatosan egyre nagyobb védelmet nyújt.

A kisbabáknak meleg, védelmező kültakaróra van szükségük a születés után.

 Fontos, hogy kizárólag természetes, légáteresztő alapanyagokba burkoljuk az apró testet, és csak különösen gyengéden ápoló termékeket használjunk, mert a gondos, szerető ápolás nagyban hozzájárul a babák fejlődéséhez.

„Kicsinyed sokat tanul a világból a bőrén keresztül. Minden érintéssel egy új viszonyítási pontot nyer ebben az új életben.”

A kulcs: az első néhány hónap, nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a különböző termékek használatát a csecsemők bőrén. Sok mindent el lehet kerülni- például a babáknak nincs szüksége habra. 

Mosdatás vagy fürdés után a Calendula testápoló óvja a baba bőrét, és biztosítja számára a szükséges nedvességet. A pelenka által fedett területek a legérzékenyebb testrészek. 

A meleg, nyirkos környezet kihívást jelent a bőr fejlődésében.

Minden pelenkázásnál jót tesz, ha megtisztítjuk a bőrt meleg vízzel, egy puha textíliával, majd pár csepp illatanyag mentes Calendula Baba Olajjal ápoljuk. 

Szintén jót tesz, ha néhány percig átmozgatjuk ezt a területet pelenka nélkül. A Calendula Pelenkakiütés elleni baba krém biztosítja a védelmet és megelőzi a fájdalmat. 

OSZD MEG másokkal is!