7 nagyon érdekes dolog,amit a méhlepénnyel tehetsz szülés után

Némelyik nagyon bizarr!

1. Ültesd el a kertben, egy növény alá!

Hagyd, hogy a méhlepény a gyermekeddel együtt növekedjen. Egyszerűen ültesd el a placentát a földbe, egy fa vagy növény palántával, és figyeld ahogy növekszik. A placentából származó tápanyagok olyan hatással lesznek a növényre, mint a műtrágya. Ültesd legalább fél méter mélyre, hogy az állatok ne tudják kiásni.

2. Hagyd az újszülöttel összekapcsolva!

 
Sok újdonsült anyuka dönt úgy, hogy nem vágja el a köldökzsinórt. Lótusz szülésnél, nem vágják el a köldökzsinórt, hanem az újszülött a méhlepénnyel kapcsolatban marad, amíg természetes módon el nem válik. Ez általában 3-10 nap a szülés után.  A folyamat célja, hogy átmeneti élményt nyújtson az újszülöttnek, aki a méhből a nagy világba érkezik. Ez az egyik legkedveltebb dolog azok közül, amit a placentával tesznek.

3. Bőröd ápolására használhatod.

Használd a placentát a saját készítésű krémed egyik legfőbb összetevőjeként. A placenta por, rengeteg krémbe belekeverhető, segít a bőrt meggyógyítani, csökkenti a hegeket és a striákat, valamint jó hatással van a sebekre és a repedezett mellbimbókra.

4. Készíthetsz belőle igazi és emlékezetes műalkotást

A placenta gyakran az élet fájaként ismert. Nem csak azért, mert egy fához hasonlít, hanem mert ez gondoskodik az újszülött életéről. Ezért sokan választják ezt a szülés után.

5. Büszkén viselheted magadon...

A méhlepény- ékszer egy másik különleges módja, hogy a placentát és a terhesség élményét magadhoz közel tartsd.

6. Zárd kapszulába!

A placenta rengeteg tápanyagot (például: vas, B6) és hormont tartalmaz, amíg a méhben van. Sok egészségügyi szakember úgy gondolja, hogy ezek a vitaminok a méhlepényben maradnak, és ha ezt fogyasztod jó hatással lehet az egészségre. A leggyakoribb módszer során a szervet gőzöljük, megfőzzük, majd por állagúra őröljük. Ezután a por állagú placentát kapszulába tesszük, amit akár a reggeli kávéval be is vehetsz.

7. El is fogyaszthatod...

Néhány szülő úgy dönt, hogy kihagyja a kapszulázási folyamatot, egyszerűen csak megfőzi és megeszi, akár egy húst. Eheted úgy, akár egy staket, vagy beleteheted smoothie-ba, de akár jeges falatokat is készíthetsz belőle. Talán placenta taco? Milyen íze van? Annyira örülünk, hogy megkérdezted. Bár sosem próbáltam még, de akik ettek ilyet, azt mondják, hogy olyan, mint a máj és a marhahús kombinációja.

OSZD MEG másokkal is!