6 hiba, amit egy újszülött gyerekkel elkövethetsz!

Tanulj belőle!

Ezeket azért soroljuk fel, hogy mások hibájából tanulva te már okosabban vágj neki a saját újszülött csöppséged gondozásának.

Nem mindegy, hogyan altatod!

A bölcső halál esélyét jelentősen csökkenthetjük, ha a hátán altatjuk a kicsit, nem teszünk a bölcsőjébe puha, süppedős párnákat, játékokat, és a gyerekágy korlátjára nem teszünk "ütközőt".

Büfiztetés

A büfiztetés evidens kellene, hogy legyen, mégis rengetegen rosszul csinálják.A legnagyobb hiba az, hogy nem hagynak elég időt rá.

 Annyira félnek, hogy rosszul tartják a gyereket, hogy minél előbb lerakják, így viszont a kicsi kiöklendezheti a tejet, vagy egy óra múlva fájdalmaktól gyötörve felébred. A büfiztetés akár tíz percig is eltarthat, de megéri rászánni az időt.

A baba hőérzete

A termosztátot állítsuk 20-22 fokra. Ne legyen túl meleg, de az is hiba, ha nagyon kivetkőzve hagyjuk a kicsit. A baba bőrét mindig melegen kell tartani. Ha a baba fázik, akkor extra kalóriákat kell felhasználnia, hogy felmelegedjen, ahelyett, hogy hízna.

Ne vidd nagy tömegbe

Sokan követik el ezt a hibát, holott meg lehetne előzni a bajokat. Konkrétan akár súlyosan beteg is lehet a baba, ha valakitől valamit elkap.

A baba első két hónapjában nem ajánlatos nagy társaságba vinni, mert nagyon érzékeny a fertőzésekkel, vírusokkal szemben.

Nem megfelelő állagú a tápszer

Ha túl híg a tápszer, a baba nem kap elég tápanyagot. Ha pedig a baba nem kapja be megfelelően az emlőt, bár látszólag eszik, valójában nem tud rendesen szopni.

Nem mindegy, hogyan eteted, és milyen sűrűn

"Az első hetekben a babának 2-3 óránként ennie kell, akár kéri, akár nem" - nyilatkozta Dr. Tanya Altmann gyerekorvos a CNN-nek.

Miután a baba visszanyerte születési súlyát, és a gyerekorvos is úgy látja jónak, hagyhatjuk 4-5 órát aludni. 2-3 hónap után megtanulhatja átaludni az éjszakát.

OSZD MEG másokkal is!