6 dolog, ami hatással lehet a gyermeked végső jellemére

Az emberek gyakran elmerengenek, hogy milyen tényezők játszanak szerepet abban, hogy azzá válunk, akik vagyunk.

1. Egyrészt ott vannak a gének, amik már a fogantatás pillanatában eldöntik a haja és szeme színét, mint ahogy azt is kinek a kezét, lábát, termetét örökli majd. Sőt Czeizel Endre egy cikkét olvasva azt is megtudtam, hogy már az is a fogantatás pillanatában eldől, hogy milyen értelmi képességekkel rendelkezünk majd születésünk után.

2. Én úgy gondolom, az is nagyban meghatározza a későbbi énünket, hogy milyen körülmények között fogantunk. Egészen más energiák működnek, ha hatalmas szerelemben fogan egy gyerek, ha mindkét fél őszintén vágyik az érkezésére, mintha csak az egyik szülő akarja vagy talán az egyik sem.

 Abba bele sem merek gondolni, hogy milyen ómennel fogan az a gyerek, aki egy nemi erőszak következményeként érkezik a világra. Azon is sokat töprengek, hogy milyen hatása van a későbbi életre annak, ha valaki egy lombikban, mesterséges úton fogan?

3. A tudomány fejlődésének hála, mára azt is bebizonyították, hogy az anyaméhen belül eltöltött idő is jelentős hatással van ránk. Szeretettel vártak, simogattak, beszéltek hozzánk és éreztették velünk mennyire fontosak vagyunk a szüleinknek már magzati korunkban? Vagy az anyánk tudomást sem vett a létezésünkről, ne adj Isten kifejezetten ellenére volt a terhesség?

4. Aztán ott van maga a születés. Természetes módon, magától indult be a szülés? Netán az orvosok besegítettek? Természetes szüléssel jöttünk világra vagy császármetszést kellett alkalmazni?

5. Az asztrológusok szerint az is meghatároz minket, hogy melyik csillagjegyben születtünk. Ambiciózus Nyilasok, álmodozó Halak, harmóniára törekvő Mérlegek, céltudatos Kosok vagy éppen család centrikus Rákok vagyunk? A csillagzat, ami alatt születtünk hatással lehet a fő személyiségjegyeinkre.

6. Egy másik erősen meghatározó tényező az otthoni környezet, a minta, amit hosszú-hosszú éveken át magunkba szívunk. A pszichológusok szerint az első három év örökre belénk ég és kitörölhetetlen nyomot hagy a személyiségünkön.

OSZD MEG másokkal is!