3 remek tipp a könnyű bölcsibe szoktatáshoz!

Ahogy közeleg a nagy nap, úgy növekedhet az aggodalom és a szorongás a szülőkben, illetve a gyermekekben egyaránt. Ez teljesen természetes érzés: mindenki szeretné a legjobb helyen, biztonságban tudni a gyermekét. 

1.) Ismerkedés távolból

Még a beszoktatás előtt érdemes gyakran a bölcsi felé sétálni, benézni az udvarra, illetve beszélgetni a közelgő eseményekről. Ha a bölcsi biztosít lehetőséget a külsősöknek játszós alkalmakra, hasznos élni vele, hisz a gyermek így “belekóstolhat” az új környezetbe. 

Olvass neki a témával kapcsolatos meséket, lapozgassatok ilyen képeskönyveket, de a fejből mondott mesék, bölcsibe járásról szóló bábozások is nagyon hatékonyak lehetnek.

2.) Tarts be az ígéreted!

Hogy a gyermekben erős maradjon a bizalom, mindig legyél ott, amikorra ígérted, például evés vagy alvás után, hisz ő még időponthoz nem tudja kötni a megbeszélteket, de eseményekhez igen.

3.) Az apa szerepe

Ha úgy érzed, hogy számodra érzelmileg túl nagy kihívás a beszoktatás, jó megoldás lehet, ha a párod veszi át ezt a szerepet. Remek, izgalmas kaland lehet ebből az időszakból; nagyon hatékonnyá teheti a kezdeti fázist az apai jelenlét.

OSZD MEG másokkal is!